Federer teško do nove pobjede, stopostotni učinak u skupini

0
85
Roger Federer
Roger Federer (fotografija: Dana Anders)

Roger Federer proslavio je novu pobjedu na ATP finalu u Londonu, čime je zaključio put u skupini Stana Smitha bez poraza u tri meča. Federer je u posljednjem nastupu uoči subotnjeg polufinala sa 7:5, 4:6 i 6:4 svladao Keija Nishikorija, koji je porazom ostao bez šansi za odlazak u polufinale.

Treći tenisač svijeta mogao je slaviti i lakše, ali nije zadržao vodstvo od 7:5 i 4:1. Federer je ispustio 4:1 i u trećem setu, ali u toj dionici meča ipak je ostao čvrst i sve riješio s ključnim ‘breakom’ u posljednjem gemu ovog dvoboja.

Sa stopostotnim učinkom, Švicarac je potvrdio prvo mjesto u grupi, dok ćemo drugog polufinalista dobiti u večernjem ogledu Novaka Đokovića i Tomaša Berdycha. Đokoviću je za polufinale dovoljan jedan set, dok Berdych može proći samo s pobjedom u dva seta.

Simone Bolelli i Fabio Fognini su na kraju svojeg nastupa u konkurenciji parova došli do prve i jedine ovogodišnje pobjede u O2 Areni. Talijani su u posljednjem kolu skupine Ashe/Smith sa 6:4, 1:6 i 10:5 svladali Indijca Rohana Bopannu i Rumunja Florina Mergeu, koji su, unatoč tome, završili na vrhu skupine, zahvaljujući dvjema pobjedama bez gubitka seta u prva dva kola.

ATP finale London, skupina Stana Smitha:
Federer (Švicarska, 3) – Nishikori (Japan, 8) 7:5, 4:6, 6:4

Parovi, skupina Ashe/Smith:
Bolelli/Fognini (Italija, 5) – Bopanna/Mergea (Indija/Rumunjska, 8) 6:4, 1:6, 10:5