Žestoka kazna za hrvatskog suca, ITF ‘odrezao’ 10-godišnju suspenziju

0
172
Fotografija: Dana Anders

Hrvatski linijski sudac Denis Pitner kažnjen je s 10 godina zabrane rada na teniskim mečevima zbog suđenja na nekoliko turnira iako je bio pod suspenzijom. Pitner je suspenziju zaslužio lani u kolovozu nakon što je otkriveno da učestalo pristupa računu s kojega su uplaćivane oklade na teniske susrete, ali bez obzira na tu kaznu, u međuvremenu je sudio na nekoliko turnira, uključujući prošlogodišnji US Open.

Odlukom Međunarodnog teniskog saveza (ITF), hrvatski sudac sam je zavarao sustav provjere na nekoliko turnira i prikrio da ne bi smio obavljati posao zbog suspenzije. U ITF-ovu objašnenju odluke o kazni, Pitner je zaslužio dugogodišnju suspenziju zbog prijevare na lanjskom US Openu i ovogodišnjem ATP turniru u Dohi, gdje je sudio, a spomenuta je i prijava za rad na mečevima ovoga ljeta u Wimbledonu.

Inače, Pitnerova suspenzija trebala je trajati do 31. srpnja ove godine, a nakon što je žurio i vratio se na teren iako nije smio, sada će morati prisilno pauzirati na natjecanjima u organizaciji ATP-a, WTA-e i ITF-a do 19. travnja 2026.