Završen zagrebački Sirius Open, dvostruko austrijsko slavlje

0
16
Joseph Riegler i Steffen Sommerfeld
Joseph Riegler i Steffen Sommerfeld nakon muškog finala

Proteklog vikenda održano je osmo izdanje Sirius Opena, međunarodnog turnira za osobe s invaliditetom na terenima Nacionalnog teniskog centra u Zagrebu. Najviše razloga za veselje imali su austrijski aduti, Margrit Fink u konkurenciji tenisačica i Joseph Riegler među tenisačima.

Fink je drugu godinu u nizu otišla do kraja na zagrebačkom turniru, dok je Riegler u muškoj konkurenciji u finalu s 2:6, 6:2 i 7:6(5) bio jači od branitelja naslova, Nijemca Steffena Sommerfelda.

Nizozemsko-njemački dvojac Carlos Anker/Steffen Sommerfeld slavio je naslov na turniru muških parova, a tursko-austrijska kombinacija Ebru Bulgurcu/Margrit Fink bila je najbolja u ženskim parovima.

Sirius Open Zagreb, Margrit Fink
Margrit Fink najbolja na ženskom turniru

Bojan Kovač, direktor zagrebačkog turnira, bio je zadovoljan još jednim izdanjem Sirius Opena, kojeg su uoči početka podržali Goran Ivanišević i Borna Ćorić.

Steffen Somerfeld i Carlos Anker
Steffen Sommerfeld i Carlos Anker slavili u muškim parovima

– Ponosan sam što smo još jedno izdanje uspješno priveli kraju i što svi natjecatelji odlaze iz Zagreba sretni i zadovoljni. Većina igrača nam je obećala da će nas posjetiti i sljedeće godine, a to je ono što nas motivira da budemo još bolji. Želimo da zavole naš grad i turnir i da nam se svake godine rado vrate, onda znamo da smo uspjeli – kazao je Kovač.