Završen Sirius Open, prošlogodišnji pobjednici obranili naslove

0
29
Sirius Open
Sirius Open sedmi put posjetio Zagreb

Okončano je sedmo izdanje Sirius Opena, međunarodnog turnira za tenisače u kolicima iz serije UNIQLO Wheelchair Tennis Toura, koje je od petka do nedjelje trajalo na terenima Nacionalnog teniskog centra na Zagrebačkom velesajmu. Kao i lani, u Zagrebu su slavili Austrijanka Margrit Fink u ženskoj i Nijemac Steffen Somerfeld u muškoj konkurenciji.

Rumunjski igrač Alexandru Craciun osvojio je naslov u kategoriji kvadriplegičara.

– Jako sam sretna zbog pobjede! Ovo mi je druga pobjeda na ovom odličnom turniru koji me svaki put oduševi organizacijom i sjajnom ekipom volontera. Nadam se da ću doći i sljedeće godine. Sada slijedi German Open u Berlinu – kazala je Fink poslije obrane naslova.

Sirius Open, Margrit Fink
Margrit Fink najbolja u konkurenciji tenisačica

U Zagrebu je u akciji bilo sveukupno 35 natjecatelja i natjecateljica iz različitih krajeva svijeta, a među njima i osmero hrvatskih aduta. Dražen Mikšić bio je četvrtfinalist u pojedinačnoj konkurenciji na turniru tenisača, dok je Anto Joskić u suradnji s Austrijancem Josephom Rieglerom došao do polufinala parova.

– Iznimno sam ponosan što je upravo turnir u Zagrebu neslužbeno proglašen jednim od tri najbolja turnira u svijetu po organizaciji i timu koji vodi brigu o cijelom projektu. Nagrada koju smo dobili od samih igrača najbolji je pokazatelj da smo prepoznali potrebe natjecatelja s kojima gradimo prijateljske odnose te se trudimo što bolje ih upoznati sa Zagrebom, u koji se rado vraćaju – osvrnuo se Bojan Kovač, direktor turnira, u pogledu unatrag na vikend u glavnom hrvatskom gradu.

Sirius Open, Steffen Sommerfeld
Steffen Sommerfeld slavio na turniru tenisača

Ovogodišnje izdanje Sirius Opena obilježila je i podrška Borne Ćorića, trećeg hrvatskog reketa u poretku najboljih tenisača svijeta, koji se pridružio popisu podupiratelja, svojevrsnih ambasadora zagrebačkog turnira igrača u kolicima.