Zahtjevni izazov za Vekić, Donna protiv rimske finalistice

0
35
Donna Vekić
Donna Vekić (fotografija: Dana Anders)

Mirjana Lučić-Baroni, Ana Konjuh i Donna Vekić bit će ovogodišnji ženski hrvatski aduti u ždrijebu Roland Garrosa, a tri dana prije početka glavnog turnira, znamo što ih čeka u prvom kolu i potencijalno dalje od toga. Mirjana će ići na kvalifikanticu, Ana će se sresti s australskom predstavnicom Arinom Rodionovom, koja je dobila pozivnicu, dok će Donna biti u lovu na iznenađenje protiv 15. nositeljice Madison Keys, prošlotjedne finalistice Rima.

Svlada li suparnicu iz kvalifikacija, Lučić-Baroni će na drugom koraku u Parizu biti u lovu na pobjedu nad jačom iz startnog ogleda Japanke Naomi Osake i 32-postavljene Latvijke Jelene Ostapenko. Korak iza toga, u trećem kolu, moguć je dolazak do šeste nositeljice, Rumunjke Simone Halep.

Konjuh će u prvom kolu igrati protiv Arine Rodionove, 224. na svijetu, a prolazak dalje vodio bi u dvoboj s Kineskinjom Saisai Zheng ili 22. nositeljicom, Slovakinjom Dominikom Cibulkovom, koje se sastaju na startu. U trećem kolu put bi vodio u dio ždrijeba u kojem je 12-postavljena Španjolka Carla Suarez Navarro.

Vekić će na početku puta tražiti iznenađenje protiv Keys, koja je finalom Rima pristigla na 17. mjesto WTA ljestvice. U slučaju da pronađe put do pobjede nad Amerikankom, Donna bi u drugom kolu išla na jaču iz susreta australske predstavnice Darije Gavrilove i Kolumbijke Mariane Duque-Marino, a u trećem kolu bio bi moguć ogled s 20. nositeljicom, Britankom Johannom Kontom.

U osmini ždrijeba s Vekić nalazi se trećepostavljena Angelique Kerber, dok osminu u kojoj je Konjuh predvodi peta nositeljica Viktorija Azarenka. Lučić-Baroni je u istoj osmini ždrijeba s 11-postavljenom lanjskom finalisticom Lucie Šafarovom. Mirjana je u donjoj, a preostale dvije hrvatske predstavnice u gornjoj polovici ždrijeba.

Gornji dom predvodi Serena Williams, prva na svijetu, koju na startu čeka Slovakinja Magdalena Rybarikova. Dođu li obje tako daleko, Williams bi se u četvrtfinalu mogla sresti s Azarenkom.

Drugopostavljena Agnieszka Radwanska će se u prvom kolu sresti sa Srpkinjom Bojanom Jovanovski. Poljakinja je u četvrtini ždrijeba koja nosi mogućnost četvrtfinalnog ogleda sa šestom nositeljicom Halep.