Zagreb se priprema za finale, ITF-ova ekipa očekuje spektakl

0
59
Davis Cup, Hrvatska - Francuska, Zadar
U rujnu u Zadru uživali smo u lijepoj navijačkoj slici, što nas čeka u Osijeku? (Fotografija: Dana Anders)

Nedugo nakon objave odluke o domaćinstvu, u Zagrebu su počele pripreme za susret Hrvatske i Argentine u finalu Svjetske skupine Davis Cupa. Arena Zagreb će od 25. do 27. studenog ugostiti ogled koji će odlučivati o ovogodišnjem vlasniku naslova, a dva mjeseca prije završnog događaja sezone, glavni hrvatski grad posjetilo je izaslanstvo Međunarodnog teniskog saveza, koje je obavilo prvi pregled dvorane i pozabavilo se glavnim aspektima organizacije finala.

U prvom planu bila je Arena Zagreb, a Justine Albert, direktorica Davis Cupa i Fed Cupa, kazala je da je bila zadovoljna prvom provjerom ITF-ove inspekcije.

– Radi se o prekrasnoj, modernoj dvorani. Golema je, a nakon onog što smo vidjeli do sada, uzbuđeni smo što će se finale Davis Cupa održati ovdje. Tijekom sljedeća dva tjedna mi iz ITF-a ćemo s ljudima iz Hrvatskog teniskog saveza raditi na planovima za pripremu, vodeći računa o svim dijelovima dvorane koji su nam potrebni u pripremi kako bismo imali sjajno finale – istaknula je Albert tijekom posjeta Zagrebu.

Po nedavno otkrivenim ITF-ovim planovima, finale u glavnom hrvatskom gradu moglo bi biti jedno od posljednjih kojemu će domaćin biti jedna od dvije reprezentacije koje se bore za naslov. Promjena strategije podrazumijeva da se grad koji će ugostiti završni susret Davis Cupa odredi unaprijed, neovisno o sudionicima finala, no Albert nije precizirala kada će se to točno dogoditi – i može li i Zagreb biti među kandidatima.

– Pred nama su 12 mjeseci za konzultacije i razgovori s potencijalnim ulagačima koji bi mogli biti zainteresirani da za nas ugoste finale. U ovom trenutku teško mi je reći bi li Zagreb mogao ugostiti neko finale u budućnosti. Ovdje sam da bismo se usredotočili na ovogodišnje finale. Prema onome što smo vidjeli do sada u dvorani, ovo će biti sjajna priredba – zaključila je direktorica velikog muškog i ženskog reprezentativnog natjecanja.