Vrljić, Lukas i Primorac slavile u Njemačkoj

0
27
Tena Lukas
Tena Lukas (fotografija: Juraj Dusparić)

Ana Vrljić prošla je prvo kolo u glavnom ždrijebu, a Tena Lukas i Iva Primorac bile su uspješne u kvalifikacijama 25 tisuća američkih dolara vrijednog ITF-ova turnira na zemlji Stuttgart-Vaihingena.

Vrljić je na početku puta u Njemačkoj s 2:6, 7:6(4) i 6:0 svladala 37-godišnju Talijanku Albertu Brianti, 525. na svijetu, protiv koje je spasila meč-loptu na servisu u 12. gemu drugog seta. Anina suparnica u osmini finala bit će jača iz ogleda Švicarke Chiare Grimm i trećepostavljene Njemice Anne Zaje.

Prva nositeljica Tena Lukas i šestpostavljena Iva Primorac proslavile su dvije pobjede u kvalifikacijama. Tena je na završnoj prepreci u potrazi za glavnim turnirom s 5:7, 6:4 i 6:0 nadjačala Argentinku Mariju Irigoyen, dok je Iva došla do 6:4 i 6:1 protiv devete nositeljice, Švicarke Leonie Kung.

Anđa Karanušić i Angela Rinaldi nisu dohvatile osminu finala 15 tisuća dolara bogatog ITF-ova turnira na zemlji talijanskog Tarvisija. Obje hrvatske igračice prošle su kvalifikacije, ali dalje od toga nije išlo.

Anđu je na startnoj prepreci u glavnom ždrijebu sa 6:3 i 6:3 zaustavila trećepostavljena Ruskinja Alina Silič (490.), a od Angele je sa 6:1 i 6:3 bila jača Talijanka Nastassja Burnett (610.).