Vrljić, Lukas i Primorac izgubile u Njemačkoj, Faber pala u Turskoj

0
21
Tena Lukas
Tena Lukas (fotografija: Juraj Dusparić)

Ana Vrljić, Tena Lukas, Iva Primorac i Tea Faber nisu došle do četvrtfinala na ovotjednim ITF-ovim turnirima na zemlji. Vrljić, Lukas i Primorac doživjele su poraze u osmini finala 25 tisuća američkih dolara vrijednog turnira u njemačkom Stuttgart-Vaihingenu, dok je Faber bila praznih ruku među posljednjih 16 na 15 tisuća dolara bogatom turniru u Istanbulu.

Vrljić je u lovu na četvrtfinale u Njemačkoj sa 6:2 i 6:2 izgubila od trećepostavljene domaće predstavnice Anne Zaje, 261. na svijetu. Lukas i Primorac nisu nastavile niz iz kvalifikacija. Tena je pala s 5:7, 7:6(4) i 7:6(4) u korist šeste nositeljice, 17-godišnje Švicarke Rebeke Masarove, koja je slavila nakon tri sata i 34 minute igre. Ivu je sa 6:3 i 6:4 nadjačala petopostavljena Austrijanka Julia Grabher (290.).

Lukas je u ogledu s Masarovom imala dobru priliku u trećem setu, u kojem je ispustila vodstvo od 4:1, s jednim ‘breakom’ prednosti.

Faber je u osmini finala u Turskoj doživjela poraz od pete nositeljice, 18-godišnje Ruskinje Jekaterine Kazionove (573.), koja ju je nadigrala sa 6:2 i 6:4.