Video: Federer dominirao u Halleu, veliki Švicarac zagrijan za Wimbledon

0
27
Roger Federer
Roger Federer (fotografija: Dana Anders)

Roger Federer obavio je pravi posao u svojem jedinom turnirskom nastupu na travi prije ovogodišnjeg Wimbledona. Boreći se za devetu titulu na Gerry Weber Openu, ATP turniru iz serije 500 u njemačkom Halleu, prvopostavljeni Švicarac bio je bez gubitka seta u pet mečeva, a odlični niz zaključio je sa 6:1 i 6:3 u nedjeljnom finalu protiv Alexandera Zvereva.

Federer je uvjerljivom pobjedom uzvratio četvrtopostavljenom 20-godišnjem njemačkom adutu za poraz u lanjskom polufinalu Hallea. Zverev je tada slavio sa 7:6(4), 5:7 i 6:3, ali ovogodišnji susret na istom mjestu donio je drugačiju priču.

Velikom Švicarcu trebale su samo 53 minute za “točku na i” uspješnog tjedna. U prvom setu projurio je s tri ‘breaka’, dok je u drugoj dionici još jednom oduzeo suparnikov servis. Zverev je imao tek jednu ‘break’-loptu u meču, koju nije iskoristio u prvom gemu drugog seta.

Alexander Zverev
Zverev bez puno šansi u finalu (fotografija: Dana Anders)

Federer je ovom pobjedom dohvatio svoj deveti naslov na travi Hallea, što mu do sada nije uspjelo ni na kojem drugom turniru. S devet titula na Gerry Weber Openu, stigao je u društvo Rafaela Nadala, jedinog dosadašnjeg vlasnika više od osam naslova na bilo kojem turniru u Open Eri. Nadal se može pohvaliti s po 10 titula u Monte Carlu, Barceloni i Roland Garrosu.

– Osjećam se kao da sam na devetom oblaku nakon što sam osvojio svoj deveti naslov u Halleu. Osjećaj nove pobjede na ovom mjestu jako je lijep zbog toga što nisam siguran da ću dobiti još koju priliku da ovdje odem do kraja, zbog toga mi je važno uživati u ovom trofeju – kazao je deveterostruki pobjednik na njemačkoj travi.

Roger Federer
Veliki Švicarac preskočio sve prepreke na njemačkoj travi (fotografija: Dana Anders)

Federer je u Halleu došao do svoje četvrte ovogodišnje titule, nakon pobjeda na Australian Openu i na Masters 1000 turnirima u Indian Wellsu i Miamiju u ranijem dijelu sezone. Veliki Švicarac sada ima sveukupno 92 naslova u karijeri na ATP razini.

ATP Halle, finale:
Federer (Švicarska, 1) – A. Zverev (Njemačka, 4) 6:1, 6:3