Vekić u prvom ovogodišnjem četvrtfinalu

0
40
Donna Vekić
Donna Vekić (fotografija: Dana Anders)

Donna Vekić napravila je drugi korak na WTA turniru na travi Nottinghama i probila se u svoje prvo ovosezonsko četvrtfinale na Touru. Donna je u osmini finala u Engleskoj pokazala više od Amerikanke Julije Boserup, 87. na svijetu, koju je slomila sa 6:3 i 6:4.

Na putu do pobjede, 20-godišnja Osječanka vratila se nakon ‘breaka’ zaostatka u prvom setu, u kojem je njezina suparnica imala 2:1 sa servisom. Donna je u nastavku s dva ‘breaka’ i četiri uzastopna osvojena gema okrenula na 5:2, a poslije zadržane prednosti u prvoj dionici, u drugom setu sve se prelomilo u dva gema.

Hrvatska igračica je pri zaostatku od 3:2 izvukla pet ‘break’-lopti, 15:40 i tri Amerikankine prednosti, dok je kod 3:3 došla do ključnog ‘breaka’ u drugoj dionici. Do kraja meča više nije bilo poteškoća na servisu.

Donna je dohvatila četvrtfinale s devet asova i 62 posto ubačenih prvih servisa protiv Boserup, uz dvije dvostruke pogreške u meču.

Idući izazov za Vekić bit će četvrtfinalni sudar s jačom iz dvoboja Grkinje Marije Sakkari i Amerikanke Christine McHale. Sakkari i McHale će svoj ogled osmine finala odigrati u četvrtak.

WTA Nottingham, osmina finala:
Vekić (Hrvatska) – Boserup (SAD) 6:3, 6:4