Vekić praznih ruku, Britankama prvi bod protiv Hrvatske

0
88
Donna Vekić
Donna Vekić (fotografija: Juraj Dusparić)

Hrvatska je doživjela poraz u prvom meču ogleda s Velikom Britanijom, u kojem će pobjednice izboriti kvalifikacije za Svjetsku skupinu II Fed Cupa. Na početku završnog susreta na turniru Prve skupine Euroafričke zone u Tallinnu, Heather Watson proslavila je 6:2 i 6:4 protiv Donne Vekić, čime su Britanke stigle bod do ukupne pobjede.

U drugom subotnjem meču u glavnom estonskom gradu srest će se Ana Konjuh i Johanna Konta. Ana će u tom dvoboju trebati iznenaditi vodeću tenisačicu suparničke reprezentacije, 10. na svijetu.

Vekić na otvaranju susreta nije imala dovoljno rješenja za Watson, 72. na WTA ljestvici. Britanka je prošla prvim setom s tri ‘breaka’, dok je u drugoj dionici nadoknadila rani minus, vraćajući se nakon što je 20-godišnja Osječanka započela set s 2:0.

Donna je u nastavku izgubila pet gemova zaredom, a potom je stigla korak do potpunog povratka, s nadoknađenim ‘breakom’ zaostatka i približavanjem na 5:4. Na tome je i ostalo, sa završetkom posla britanske tenisačice ‘breakom’ u posljednjem gemu meča.

Fed Cup, turnir Prve skupine, Tallinn

Hrvatska – Velika Britanija 0-1
Vekić – Watson 2:6, 4:6