Vekić počinje protiv Amerikanke, Konjuh čeka kvalifikanticu

0
38
Donna Vekić
Donna Vekić (fotografija: Dana Anders)

Ana Konjuh i Donna Vekić će idućeg tjedna imati svoje prve ovogodišnje nastupe na travi na WTA Touru, Ana na 250 tisuća američkih dolara vrijednom turniru u nizozemskom Den Boschu, a Donna na jednako bogatom turniru u Nottinghamu. U ulozi pete nositeljice, Konjuh će se u Nizozemskoj u prvom kolu sresti s kvalifikanticom, dok će Donnina startna suparnica u Engleskoj biti šestpostavljena Amerikanka Shelby Rogers, 49. na svijetu.

Vekić će se sresti s Rogers prvi put u glavnom ždrijebu na turnirima, a treći put sveukupno. Donna je do sada bila jača od 24-godišnje Amerikanke s 4:6, 6:4 i 6:2 preklani u kvalifikacijama na dvoranskoj tvrdoj podlozi Linza i ranije ove sezone u kvalifikacijama na zemlji Madrida, kada je Rogers predala pri zaostatku od 7:6(4) i 1:0.

Ako prođe kraj šeste nositeljice, 20-godišnja Osječanka bi u osmini finala Nottinghama dočekala jaču iz ogleda Amerikanke Julije Boserup i domaće vlasnice pozivnice Laure Robson. U četvrtfinalu bi bio moguć dolazak do drugopostavljene Latvijke Anastasije Sevastove, a u polufinalu bi put vodio u dio ždrijeba koji predvode trećepostavljena Amerikanka Lauren Davis i peta nositeljica, Čehinja Lucie Šafarova.

Vodeća nositeljica u Engleskoj bit će najbolja britanska tenisačica Johanna Konta, koja predvodi suprotnu, gornju polovicu ždrijeba.

Ana Konjuh
Konjuh počinje sezonu na travi nastupom u Nizozemskoj (fotografija: Dana Anders)

Konjuh će u Den Boschu prvo ići na kvalifikanticu, a pobjeda bi vodila u osminu finala protiv jače iz ogleda Nizozemke Richel Hogenkamp i Luksemburžanke Mandy Minelle. Korak nakon toga, u četvrtfinalu, Ana bi se mogla sresti s prvom nositeljicom, Slovakinjom Dominikom Cibulkovom, koja je dobila pozivnicu.

U gornjoj polovici ždrijeba nalaze se i trećepostavljena Nizozemka Kiki Bertens i šesta nositeljica, Mađarica Timea Babos, potencijalne suparnice za Konjuh probije li se 19-godišnja Dubrovčanka do polufinala. Suprotnu polovicu turnirskog kostura predvodi drugopostavljena Francuskinja Kristina Mladenović.