Vekić: O ovome sam sanjala otkako sam prošli put osvojila naslov

0
72
Donna Vekić
Donna Vekić (fotografija: Dana Anders)

Donna Vekić pobrinula se za odlični početak kratkog dijela sezone na travi na WTA Touru. Igrajući na podlozi koja joj jako dobro leži, 20-godišnja Osječanka srušila je sve prepreke koje su joj bile na putu u Nottinghamu, uključujući prvu nositeljicu Johannu Kontu u finalu, a poslije uspješnog završetka tjedna, istaknula je kako se veseli izazovima koji su pred njom – uključujući dolazeći Wimbledon, koji počinje 3. srpnja.

Donna će ponovno biti u akciji ovog tjedna na turniru kategorije Premier u Birminghamu, u gradu koji pamti po finalu iz 2013. godine. Prva suparnica bit će Amerikanka Alison Riske, a Vekić će se u tom dvoboju moći osloniti na dodatno samopouzdanje poslije dolaska do drugog naslova u karijeri na WTA Touru.

– Ovo je nevjerojatno, jako sam sretna – osvrnula se Donna nakon osvajanja Nottinghama, a prenijela je službena stranica WTA Toura.

– Jo je igrala odlično, ima izvrsnu sezonu, ali ja sam se se pokušala usmjeriti samo na sebe, servirati najbolje što mogu i biti agresivna, što nije jednostavno protiv nje. Wimbledon je moj najdraži turnir u godini, sretna sam što ću prema njemu krenuti s nekoliko dobivenih mečeva, ali prije toga čeka me Birmingham – dodala je 20-godišnja Osječanka, koju u dva i pol sata dugom nedjeljnom finalu nije usporio još 20-ak minuta duži polufinalni sudar s Lucie Šafarovom dan ranije.

– Bila sam pomalo mentalno umorna nakon tog polufinala, ali tjelesno sam se osjećala jako dobro. O ovome sam sanjala otkako sam prošli put osvojila naslov – istaknula je nova pobjednica Nottinghama, spominjući svoju prvu titulu na WTA Touru, do koje je došla 2014. na tvrdoj podlozi Kuala Lumpura.

– Ne postoji pravi način kako bih ovo opisala, ovo će me motivirati da nastavim raditi još jače – zaključila je Donna.

Podizanje u drugom i trećem setu

Finale protiv Konte nije počelo po željama Vekić. Britanka je bila uvjerljiva u prvoj dionici dvoboja, ali stvari su se promijenile u nastavku.

– Da budem iskrena, nisam očekivala da ću dobiti – opisala je Donna što joj je bilo u mislima uoči nedjeljnog nastupa.

– Nadala sam se jedino da ću ući u meč, osobito nakon prvog seta. Nakon što sam se popravila na servisu, slijedilo je i bolje reterniranje. Sretna sam što sam uspjela usmjeriti stvari u svoju korist u drugom setu, a nakon toga igrala sam sve bolje i bolje do kraja meča – istaknula je Vekić, spominjući da će joj titula puno značiti za cijelu sezonu, a ne samo zbog dolazećeg Wimbledona.

– Osvajanje naslova je fantastično, a ako se uspijem približiti još jednoj turnirskoj pobjedi ove godine, i to bi bila fantastična stvar – zaokružila je 20-godišnja Osječanka sliku na završetku tjedna u Nottinghamu.