Vekić bez nove pobjede, raspoložena Britanka pokazala više

0
26
Donna Vekić
Donna Vekić (fotografija: Dana Anders)

Donna Vekić oprostila se od WTA turnira kategorije Premier 5 na tvrdoj podlozi Cincinnatija. Nakon dvije pobjede u kvalifikacijama i prolaska u dvoboju s Anom Ivanović na početku puta u glavnom ždrijebu, 20-godišnja Osječanka pala je sa 6:2 i 6:3 u korist 10-postavljene Britanke Johanne Konte, 13. tenisačice svijeta.

Bio je to dvoboj čiji završni rezultat neće otkriti pravu sliku o otporu hrvatske igračice, osobito u prvom setu. U toj dionici meča bilo je niz izjednačenih gemova, s Kontinim prolaskom s tri ‘breaka’. Donna je u nastavku još jednom popustila na servisu, u četvrtom gemu drugog seta, a vodećoj britanskoj tenisačici više od toga nije bilo potrebno.

Probojem u osminu finala, Konta je nastavila vrlo pozitivno ljeto na tvrdoj podlozi. Do sada se može pohvaliti naslovom u kalifornijskom Stanfordu i četvrtfinalima u Montrealu i na Olimpijskim igrama u Riju de Janeiru, a ovom prilikom, u potrazi za pobjedom pomogli su joj i problemi Vekić sa servisom. Donna je imala samo 40 posto ubačenih prvih u meču, uz vrlo skromnih 35 posto u prvom setu.

S takvim utegom koji je vukao u krivom smjeru, 20-godišnja Osječanka teško je mogla do pobjede nad visoko rangiranom suparnicom u jako dobroj formi.

WTA Cincinnati, drugo kolo:
Konta (Velika Britanija, 10) – Vekić (Hrvatska, Q) 6:2, 6:3