Umag otvara vrata najboljim svjetskim mlađim seniorima

0
119
Super-Seniors World Team Championship 2015, Umag
Super-Seniors World Team Championship 2015, Umag

Početkom svibnja, Umag će ugostiti ekipno i pojedinačno Svjetsko prvenstvo mlađih seniora, na kojemu će nastupiti igračice i igrači u dobnoj skupini od 35 do 45 godina. U Hrvatsku dolazi 450 natjecateljica i natjecatelja koji će zaigrati na ekipnom i još 350 koji će biti u akciji na pojedinačnom turniru, a sudionici stižu iz 57 svjetskih zemalja.

Timski dio SP-a na rasporedu je od 1. do 6. svibnja, a na njemu će zaigrati 108 ženskih i muških reprezentacija. Pojedinačno natjecanje bit će održano od 8. do 14. svibnja.

Tenisačice i tenisači bit će u akciji na sveukupno 52 terena, a u pogonu će biti Umag Tennis akademija Katoro, stadion ATP turnira u Umagu, Umag Tennis akademija Polynesia i teniski centri Umag i Punta.

Posebni magnet za ljubitelje tenisa bit će nastupi hrvatskih aduta, s po tri ženske i muške ekipe u trima različitim dobnim kategorijama. Muške reprezentacije vodit će kapetani Ivan Vajda, Krešimir Ritz i Igor Flego, dok će ženske ekipe biti predvođene kapetanicama Adelkom Činko, Bojanom Janković i Renatom Šašak.

Petar Mirić, direktor turnira i predsjednik Hrvatskog teniskog saveza veterana, najavio je što nas očekuje u Umagu.

– Organizacijom prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva Super-Seniora sami smo sebi postavili visoke standarde i podigli ljestvicu još više. No, Umag s pravom očekuje vrhunski sport i besprijekornu organizaciju i zbog toga cijeli tim neumorno radi tijekom godine kako bi gledateljima, ali i proslavljenim teniskim profesionalcima pružio jedinstveno iskustvo sporta – istaknuo je Mirić.

– Očekuje vas dva tjedna užitka u uzbudljivim mečevima velikana iz svijeta tenisa, a samo neki od njih su Renata Šašak, Ivan Vajda, Maja Matevžič i Igor Flego. Siguran sam da naš trud neće ostati nezapažen te da će Umag dobiti i organizaciju sljedećih svjetskih prvenstava sve do 2020. godine – dodao je direktor turnira i prvi čovjek HTSV-a.

Za sve koji u prvoj polovici svibnja neće biti u Umagu, u praćenju turnira pomoći će ‘stream’ mečeva uživo koji će biti dostupan na službenoj stranici Saveza.