Tenisači u kolicima krajem lipnja ponovno stižu u Zagreb

0
34
Sirius Open
Prošlogodišnji pobjednici (fotografija: Mario Poje, www.facebook.com/MarioPoje.Photography)

Potkraj mjeseca, od 24. do 26. lipnja, Zagreb će ugostiti sedmo izdanje međunarodnog teniskog turnira za igračice i igrače s invaliditetom, koji se održava na terenima Nacionalnog teniskog centra na Zagrebačkom velesajmu. Sirius Open će ove godine u glavnom hrvatskom gradu okupiti 27 tenisača i šest tenisačica, a među njima će biti osmero hrvatskih predstavnika.

Domaće adute predvodit će Anto Joskić, trenutno 119. na ITF-ovoj ljestvici najboljih na svijetu.

– Za razvoj tenisa u kolicima u Hrvatskoj izuzetno su važni turniri kao što je Sirius Open, koji pridonose popularizaciji našeg sporta u Hrvatskoj, a isto tako, hrvatskim igračima daju mogućnost da igraju međunarodne turnire i skupljaju iskustvo te međunarodne bodove – kazao je Joskić u najavi ovogodišnjeg turnira, dodajući da je organizacija uvijek vrlo kvalitetna.

Anto Joskić
Anto Joskić predvodi hrvatske adute (fotografija: Mario Poje)

Vodeći hrvatski igrač nada se da će odaziv gledatelja biti što veći, a pozitivne stvari očekuje i direktor turnira Bojan Kovač, koji se osvrnuo na prijeđeni put u dosadašnjoj organizaciji ovoga natjecanja.

– Iznimno sam ponosan što je upravo turnir u Zagrebu neslužbeno proglašen među najbolja tri turnira u svijetu po organizaciji i timu koji vodi brigu o cijelom projektu. Nagrada koju smo dobili od samih igrača najbolji je pokazatelj da smo prepoznali potrebe natjecatelja s kojima gradimo prijateljske odnose te se trudimo što bolje ih upoznati sa Zagrebom, u koji se rado vraćaju – istaknuo je Kovač.

Uoči turnira, podršku sedmom izdanju Sirius Opena pružio je i Borna Ćorić, treći hrvatski reket, trenutno 48. na svijetu. Na vlastitoj stranici na Facebooku, 19-godišnji Zagrepčanin videoporukom je pozvao gledatelje na turnir u Nacionalnom teniskom centru.