Švicarsko-latvijsko polufinale epilog kišnog dana

0
19
Timea Bacsinszky
Timea Bacsinszky (fotografija: Dana Anders)

Drugi ovogodišnji utorak na zemlji Roland Garrosa prošao je s puno kiše, a pri kraju dana u kojem nije nedostajalo prekida, Timea Bacsinszky i Jelena Ostapenko mogle su se pohvaliti probojem u polufinale u gornjoj polovici ždrijeba na ženskom turniru.

U ulozi 30. nositeljice, Švicarka Bacsinszky razočarala je Francuze s četvrtfinalnih 6:4 i 6:4 protiv 13-postavljene Kristine Mladenović. Latvijka Ostapenko stigla je do polufinala uz preokret protiv 11-postavljene Dankinje Caroline Wozniacki, nekad prve, a danas 12. na svijetu, koju je slomila s 4:6, 6:2 i 6:2.

Bacsinszky je nastavila ovogodišnji pohod na pariškoj zemlji ulaskom u svoje drugo polufinale Roland Garrosa, nakon što je jednako daleko bila i preklani. Švicarka je prije dvije godine u polufinalu pala u ogledu sa Serenom Williams, dok je ovog puta čeka mlada latvijska igračica.

Jelena Ostapenko
Ostapenko uživa u najuspješnijoj seriji na Grand Slam turnirima (fotografija: Dana Anders)

Dva dana prije proslave 20. rođendana, Ostapenko je bila jača od Wozniacki, nastavljajući svoj najuspješniji niz na Grand Slam turnirima. Prije ovogodišnjeg nastupa u Parizu, Latvijki je maksimum bilo treće kolo, do kojeg je došla početkom sezone na Australian Openu.

Caroline Wozniacki
Wozniacki posustala u drugom i trećem setu (fotografija: Dana Anders)

Roland Garros, tenisačice, četvrtfinale:
Ostapenko (Latvija) – Wozniacki (Danska, 11) 4:6, 6:2, 6:2
Bacsinszky (Švicarska, 30) – Mladenović (Francuska, 13) 6:4, 6:4