Sparina i iscrpljenost presudili Škugoru, ispao i posljednji hrvatski adut

0
31
Franko Škugor
Franko Škugor (fotografija: Dana Anders)

Hrvatski tenisači bili su bez uspjeha u pojedinačnim nastupima na ovogodišnjem Konzum Croatia Openu u Umagu. Prvi večernji meč drugog dana na ATP stadionu Gorana Ivaniševića donio je ispadanje Franka Škugora, posljednjeg domaćeg aduta u singlu, koji je zbog mučnine i iscrpljenosti predao Talijanu Thomasu Fabbianu pri zaostatku od 6:0 i 4:1.

Franko je pristigao u Umag nakon što je proteklog tjedna bio s reprezentacijom u Portlandu, pomažući na treninzima uoči četvrtfinala Svjetske skupine Davis Cupa protiv Amerikanaca, a po povratku u Hrvatsku, očito nije bilo dovoljno vremena kako bi se prilagodio na sve uvjete koji su ga dočekali u teniskom centru Stella Maris. U Umagu često nije jednostavno kada stigne dan s puno vrućine i vlage, što se ovom prilikom pokazalo kao preteška prepreka za 28-godišnjeg Šibenčanina.

Prije Škugorove predaje, bio je to meč kojim je talijanski tenisač sasvim dominirao. Hrvatski adut s pozivnicom dohvatio je svoj jedini gem pri zaostatku od 6:0 i 2:0, a nedugo prije toga, zatražio je razgovor i savjet liječnika pojašnjavajući što ga muči. Prijevremeni završetak meča dogodio se nakon još samo nekoliko gemova.

Frankovo ispadanje poslije samo 57 minuta na terenu značilo je da ovogodišnji hrvatski predstavnici u glavnom ždrijebu u Umagu nisu osvojili nijedan set u svojim nastupima u prvom kolu. Nikola Mektić imao je dobru priliku u prvoj dionici dvoboja s Leonardom Mayerom, a i Nino Serdarušić dobro se držao u prvom setu protiv Tejmuraza Gabašvilija, no i njih dvojica bili su praznih ruku.

Konzum Croatia Open, prvo kolo:
Fabbiano (Italija) – Škugor (Hrvatska, WC) 6:0, 4:1, predaja Škugora