Škugor propustio izvrsnu priliku, Francuz prošao sa spašenim meč-loptama

0
23
Franko Škugor
Franko Škugor (fotografija: Dana Anders)

Iako je imao šansu kakva se ne viđa svakoga dana, Franko Škugor nije došao do drugog kola Wimbledona. Nakon tri pobjede u kvalifikacijama, 28-godišnji Šibenčanin je na startu glavnog turnira pao u pet setova, s 3:6, 7:6(2), 2:6, 6:3 i 10:8 u korist 26-postavljenog Francuza Benoita Pairea, koji je spasio četiri meč-lopte u petom setu.

Franko je u odlučujućoj dionici imao servis za pobjedu pri vodstvu od 5:4, a u tom gemu ispustio je 40:0 i prednost. Poslije izvlačenja iz ‘rupe’, francuski igrač izdržao je i Škugorove dvije ‘break’-lopte kod 5:5, kada je hrvatski adut imao 15:40, a spasio se i nakon 30:40 kod 7:7 u odlučujućem setu.

Nakon svih šansi koje je imao, 28-godišnji Šibenčanin pao je na servisu za ostanak u meču pri zaostatku od 9:8.

Benoit Paire
Paire izdržao niz izazova u odlučujućem setu (fotografija: Dana Anders)

Osim petog seta, Franko će se moći sjetiti i izgubljene druge dionice meča, kada je nadoknadio minus od 3:1 i ‘breakom’ kod 5:5 izborio servis za set. U tom gemu imao je dvije nepovezane set-lopte s kojima je mogao doći do 2-0 u setovima, ali nije išlo.

Franko Škugor
Franko imao priliku i u drugoj dionici meča (fotografija: Dana Anders)

Paire je izborio pobjedu poslije tri sata i 53 minute igre, a na tom putu imao je 17 asova i devet dvostrukih pogrešaka. Škugor je završio meč s osam asova i četiri dvostruke pogreške, a gledajući statistiku, i jedan i drugi mogli su biti zadovoljni omjerom ‘winnera’ i neforsiranih pogrešaka, Francuz s 87-48, a hrvatski adut s 59-43 u tom segmentu.

Ipak, s pogledom na semafor na kraju meča, samo je Paire imao razloga za sreću.

Wimbledon, tenisači, prvo kolo:
Paire (Francuska, 26) – Škugor (Hrvatska, Q) 3:6, 7:6(2), 2:6, 6:3, 10:8