Škugor dobar, Bautista Agut bolji: Možda sam bio umorniji od njega

0
22
Franko Škugor
Franko Škugor (fotografija: Dana Anders)

Franko Škugor nije uspio Hrvatskoj donijeti treći bod i senzacionalnu pobjedu nad jakom Španjolskom u lovu na četvrtfinale Svjetske skupine Davis Cupa. Škugor je u četvrtom meču susreta u osječkoj dvorani Gradski vrt izgubio od Roberta Bautiste Aguta, koji je potvrdio da je glavna gostujuća snaga ovog vikenda.

No, Bautisti Agutu na tom putu nije bilo lako. Poslije uvjerljivog Španjolčeva prolaska prvim setom, Franko je učinio nastavak meča puno zanimljivijim, ali nije išlo do cilja.

– Mislim da sam ponovno odigrao meč na visokom nivou – kazao je 29-godišnji Šibenčanin, koji je na početku vikenda pokazao koliko je raspoložen u pobjedi nad Pablom Carrenom Bustom.

– Žao mi je što nisam uspio izaći kao pobjednik iz ovog meča, ali igrao sam dobro. Možda je početak bio sporiji, ali poslije sam ušao u dobar ritam – dodao je Franko poslije poraza od Bautiste Aguta.

– U nekim trenucima je možda bilo pada koncentracije, što je presudilo u ovom meču. Možda sam bio umorniji od njega jer sam igrao pet setova u petak, tako da su, sve u svemu, neki detalji presudili – nastavio je hrvatski adut, spominjući da mu je u potrazi za pobjedom puno značila podrška s tribina.

– Publika je bila fenomenalna, držala me u mnogim trenucima kad sam fizički bio na rubu, ponovno bi me dignuli. U četvrtom setu kada sam uspio vratiti ‘break’ i ostati u meču napravili su toliku buku da sam se doslovno naježio.

Poticaj za nastavak sezone

Dva kvalitetna meča koja je odigrao u Osijeku mogla bi puno značiti Škugoru za izazove koji ga čekaju. U Gradskom vrtu svladao je 26. i dobro se nosio sa 16. tenisačem svijeta, što je vrlo pozitivna ostavština iz susreta sa Španjolskom.

– Sigurno je da mi je ovo veliko iskustvo i velika potvrda da mogu. Moram nastaviti raditi dalje kako radim, ostati u dobrom ritmu, nema razloga da rezultati na turnirima također ne dođu – zaključio je 29-godišnji Šibenčanin.