Škugor do velike pobjede, Robredo pao u prvom kolu!

0
20
Franko Škugor
Franko Škugor (fotografija: Dana Anders)

Franko Škugor nastavlja niz započet u kvalifikacijama ATP turnira iz serije 250 u Ženevi. Franko je prošao prvo kolo u glavnom ždrijebu u Švicarskoj s 3:6, 6:3 i 6:2 protiv Španjolca Tommyja Robreda, nekada petog tenisača svijeta, koji je zbog problema s ozljedama pao na ATP-evoj ljestvici i trenutno je na 271. mjestu.

Hrvatski adut slomio je 35-godišnjeg španjolskog suparnika s jednim ‘breakom’ u drugom i još dva u trećem setu. Franko je time gurnuo u drugi plan izgubljenu prvu dionicu meča, u kojoj je propustio 3:2 sa servisom.

Stvari su u drugom setu krenule u smjeru 29-godišnjeg Šibenčanina nakon zahtjevnog gema na servisu kod 2:2, kada je držao poslije 30:40 i Robredove prednosti. U drugoj dionici presudio je Škugorov ‘break’ za 5:3, dok je u trećem setu Španjolac popustio na servisu u prvom gemu i pri zaostatku od 4:2.

Tommy Robredo
Robredo ostao praznih ruku nakon prolaska prvim setom (fotografija: Dana Anders)

Prolaskom kraj Robreda, Franko je dohvatio treću pobjedu u posljednja tri dana u Ženevi. Nakon dva dobivena meča u kvalifikacijama i preskočene startne prepreke u glavnom ždrijebu, idući izazov čeka u srijedu u osmini finala, u kojoj će s druge strane mreže biti šesti nositelj, Amerikanac Sam Querrey (28.).

Škugor će se u tom meču nadati koraku više nego lani u Dubaiju, kada je posljednji put igrao osminu finala na ATP turnirima. Tada ga je u lovu na četvrtfinale zaustavio Stan Wawrinka.

ATP Ženeva, prvo kolo:
Škugor (Hrvatska, Q) – Robredo (Španjolska) 3:6, 6:3, 6:2