Škugor bez uspjeha protiv starog poznanika

0
29
Franko Škugor
Franko Škugor (fotografija: Dana Anders)

Franko Škugor doživio je poraz na početku puta u glavnom ždrijebu ATP turnira iz serije 250 na travi engleskog Eastbournea. Škugora je u dvoboju kvalifikanata sa 7:6(5) i 6:4 svladao Talijan Thomas Fabbiano, 95. tenisač svijeta, protiv kojeg je 29-godišnji Šibenčanin igrao već peti put u posljednje dvije sezone, a sedmi put sveukupno.

Fabbiano je ovom pobjedom povisio prednost u međusobnom omjeru na 5-1 u glavnom ždrijebu na turnirima, a 5-2 sveukupno, računajući Frankovu pobjedu u travnju 2011. u kvalifikacijama ATP turnira u Beogradu.

Talijanski igrač napravio je prvi korak prema prolasku dalje osvajanjem ‘tie-breaka’ prvog seta. Franko se u ranijoj fazi prve dionice izvukao nakon zaostatka od 5:3, sa spašenom set-loptom na tom putu, ali u ‘tie-breaku’ više nije išlo.

Drugi set otišao je na Fabbianovu stranu uz ključni ‘break’ u sedmom gemu, za vodstvo od 4:3. Hrvatski adut je u nastavku imao priliku za povratak dok je Talijan servirao za pobjedu kod 5:4, ali nije iskoristio ‘break’-loptu koja bi ga vratila u egal.

ATP Eastbourne, prvo kolo:
Fabbiano (Italija, Q) – Škugor (Hrvatska, Q) 7:6(5), 6:4