Serija ide dalje, Konjuh u četvrtfinalu US Opena!

0
120
Ana Konjuh
Ana Konjuh (fotografija: Dana Anders)

Ana Konjuh dohvatila je četvrtfinale US Opena! Ana se probila među posljednjih osam na njujorškom Grand Slam turniru sa 6:4 i 6:4 u osmini finala protiv četvrtopostavljene Agnieszke Radwanske, četvrte tenisačice svijeta, koju je slomila poslije sata i 19 minuta igre.

Anina njujorška priča se nastavlja, a novo poglavlje bit će četvrtfinalni dvoboj s 10. nositeljicom, Čehinjom Karolinom Pliškovom, koja je u osmini finala s 4:6, 6:4 i 7:6(3) bila bolja od Venus Williams.

Probijajući se do drugog tjedna, 18-godišnja Dubrovčanka pokazala je previše za 20. nositeljicu Kiki Bertens i dvije nepostavljene suparnice, Kurumi Naru i Varvaru Lepčenko, a još jedna izvrsna predstava dovela ju je do novog najboljeg rezultata na Grand Slam turnirima. Igrajući pod zatvorenim pomičnim krovom Stadiona Arthura Ashea zbog vjetra i moguće kiše, Konjuh je jako dobro iskoristila uvjete koji joj odgovaraju, s 38 ‘winnera’ i 27 neforsiranih pogrešaka na putu do zasad najvećeg uspjeha u seniorskim vodama.

Osim s Aninom agresivnošću u igri, Radwanska se mučila i sa servisom hrvatske igračice, koji je ovog puta bio na visokoj razini, sa šest asova, 59 posto ubačenih prvih servisa i jednom dvostrukom pogreškom.

Konjuh je bila u pravim problemima samo na početku meča, s ranim zaostatkom od 2:0. U nastavku prvog seta brzo se vratila u egal, a nakon preokreta u toj dionici dvoboja, u drugom setu bio joj je dovoljan ‘break’ za vodstvo od 5:4. Na servisu za pobjedu išlo je bez zastoja.

Poslije proboja među posljednjih osam u ždrijebu, 18-godišnja Dubrovčanka može se pohvaliti da je prva hrvatska četvrtfinalistica na Grand Slam turnirima nakon Karoline Šprem, koja je 2004. došla do četvrtfinala Wimbledona. Ana će biti u prilici napraviti i barem korak više, a za taj doseg, na putu će biti 24-godišnja Pliškova, 11. na svijetu, protiv koje do sada nije igrala.

Čehinja je u osmini finala imala puno teži posao, s prolaskom u tri seta u ogledu sa šestom nositeljicom Williams. Pliškova je pritom nadoknadila set i ‘break’ zaostatka, a spasila je i meč-loptu na servisu u 10. gemu treće dionice meča, pri zaostatku od 5:4.

US Open, tenisačice, osmina finala:
Konjuh (Hrvatska) – A. Radwanska (Poljska, 4) 6:4, 6:4