Serena dominirala protiv najvećeg iznenađenja turnira, ekspresno do finala

0
16
Serena Williams
Serena Williams (fotografija: Dana Anders)

Serena Williams učinila je Jelenu Vesninu nemoćnom na polufinalnoj prepreci i izborila svoje deveto finale Wimbledona. Poslije samo 48 minuta na terenu, prva tenisačica svijeta projurila je sa 6:2 i 6:0, ne dajući ruskoj suparnici ikakvu nadu da će napraviti novi korak u svojem najuspješnijem nastupu u singlu na Grand Slam turnirima.

Sudar prve i 50. na svijetu odmah je krenuo u smjeru prvopostavljene Amerikanke. Williams je u prvoj dionici s dva ‘breaka’ odjurila do 4:0, a nakon što je Vesnina do kraja seta osvojila dva gema, oba na svojem servisu, u nastavku dvoboja ostala je praznih ruku.

Na putu do pobjede, Serena se istaknula s 28 ‘winnera’ i samo sedam neforsiranih pogrešaka, a blistala je i na servisu, s 11 asova, 77 posto ubačenih prvih i iskorištenost od 96 posto, s 23 dobivena od 24 odigrana poena u meču. S takvim izdanjem Williams, ne iznenađuje da je Vesnina osvojila svega tri poena u gemovima na servisu prve nositeljice.

Serena će u subotu biti u akciji u svojem sveukupno 28. finalu na Grand Slam turnirima, a suparnicu će dočekati u polufinalnom ogledu svoje starije sestre Venus i Njemice Angelique Kerber. Prva na svijetu će se na narednoj prepreci boriti za svoj sedmi naslov u Wimbledonu, a pobjedom bi osigurala 22. titulu na Grand Slamu, čime bi se na prvom mjestu ljestvice najboljih u Open Eri izjednačila sa Steffi Graf.

Williams se tom naslovu nada još otkako je lani bila u akciji na US Openu, kada ju je u polufinalu iznenadila Roberta Vinci. Kako je u međuvremenu bila praznih ruku i u ovogodišnjim finalima na četiri najveća, na Australian Openu protiv Kerber i u Roland Garrosu protiv Garbine Muguruze, Serenina glad je sve veća, a Wimbledon će donijeti novu priliku da dostigne Graf, koja joj i dalje izmiče.

Wimbledon, tenisačice, polufinale:
S. Williams (SAD, 1) – Vesnina (Rusija) 6:2, 6:0