Sabanov i Zgombić četvrtfinalisti, Kekez prošao prvu prepreku

0
18
mreža zemlja
Fotografija: Dana Anders

Matej Sabanov i Fran Zvonimir Zgombić bit će u akciji u četvrtfinalu na ovotjednim Futuresima u Mađarskoj i Izraelu. Poslije početka puta u kvalifikacijama, Sabanov se probio do završnog okteta na 25 tisuća američkih dolara bogatom turniru na zemlji Budimpešte, dok je Zgombić proslavio dvije pobjede na tvrdoj podlozi u Izraelu, na 15 tisuća dolara vrijednom Futuresu u Herzliji.

Sabanov je u glavnom ždrijebu u Mađarskoj pokazao više od dvojice domaćih tenisača. U prvom kolu proslavio je 7:6(6) i 6:0 protiv Viktora Filipenka, 850. na svijetu, dok je u osmini finala trebao tri sata i 39 minuta za dolazak do 5:7, 7:6(6) i 7:5 protiv osmog nositelja Petera Nagyja (428.). Osmopostavljeni Mađar je u tom meču imao servis za pobjedu kod 5:4 u drugom setu, ali u nastavku nije došao do meč-lopte.

Matejev suparnik u četvrtfinalu bit će treći nositelj, Portugalac Goncalo Oliveira (294.).

Zgombić je na startnoj prepreci u Izraelu sa 6:3 i 6:3 ispratio Omera Katza (1920.), 18-godišnjeg domaćeg igrača s pozivnicom, a u osmini finala prošao je sa 7:5 i 6:1 protiv ciparskog kvalifikanta Michaila Pervolarakisa (1467.). Fran Zvonimir će se u petak u četvrtfinalu sresti s jačim iz ogleda kanadskog kvalifikanta Jesseja Floresa i četvrtopostavljenog Izraelca Dekela Bara.

Duje Kekez dobro je započeo nastup na 15 tisuća dolara bogatom Futuresu na zemlji Istanbula. Duje je prošao prvo kolo u Turskoj sa 7:6(5) i 6:4 protiv Rumunja Dragosa Constantina Ignata (1072.), a sljedeći izazov bit će osmina finala u kojoj čeka 18-godišnji bugarski kvalifikant Aleksandar Donski.

Borna Gojo doživio je rani poraz na Futuresu na tvrdoj podlozi američkog Winston-Salema, s nagradnim fondom od 25 tisuća dolara. Bornu je s 3:6, 6:0 i 7:5 svladao petopostavljeni Kanađanin Philip Bester (347.), koji je na tom putu izveo preokret poslije zaostatka od 4:1 u odlučujućem setu, s dva ‘breaka’ minusa.