Ruskinja jača od Konjuh, Ana bez drugog ovogodišnjeg finala

0
19
Ana Konjuh
Ana Konjuh (fotografija: Dana Anders)

Ana Konjuh doživjela je poraz u polufinalu 250 tisuća američkih dolara bogatog WTA turnira na travi Den Boscha. Petopostavljena 19-godišnja Dubrovčanka je u potrazi za finalom u Nizozemskoj sa 6:3 i 7:5 izgubila od godinu starije Ruskinje Natalije Vihljanceve, 74. tenisačice svijeta.

Ispadanjem na polufinalnoj prepreci, Ana je ostala korak prekratka u lovu na svoje drugo ovogodišnje finale na WTA Touru. Početkom sezone bila je finalistica na tvrdoj podlozi novozelandskog Aucklanda, kada ju je u borbi za naslov svladala Amerikanka Lauren Davis.

Vihljanceva je obavila prvi dio posla na putu do polufinalne pobjede uz ‘break’ u četvrtom gemu prvog seta. Gem potom spasila je jedine dvije Anine ‘break’-lopte u toj dionici meča, držeći za 4:1 nakon 15:40. Konjuh je u drugom setu nadoknadila rani gubitak servisa i zaostatak od 3:1, ali presudnim se pokazao drugi ‘break’ Vihljanceve u setu, za vodstvo od 6:5.

Nije išlo do finala, no Ana je u Nizozemskoj prikupila dovoljno bodova za povratak među prvih 30 na svijetu. U ponedjeljak bi trebala skočiti s 33. na 28. mjesto WTA ljestvice, čime bi izjednačila najbolji renking u karijeri do kojeg je prvi put stigla u svibnju.

WTA Den Bosch, polufinale:
Vihljanceva (Rusija) – Konjuh (Hrvatska, 5) 6:3, 7:5