Radwansku muči rame, Vekić dobila drugu suparnicu

0
10
Donna Vekić (fotografija: Dana Anders)

Umjesto Talijanke Camile Giorgi, s kojom je prvotno trebala igrati, Donna Vekić imat će novu suparnicu u prvom kolu WTA turnira na dvoranskoj tvrdoj podlozi Katowica. Donna će se na startu 250 tisuća američkih dolara bogatog turnira u Poljskoj sresti s Belgijkom Kirsten Flipkens, koja je čeka u ponedjeljak.

Na nesreću organizatora i domaćih ljubitelja tenisa, u Katowicama neće igrati vodeća poljska tenisačica Agnieszka Radwanska, koja je trebala biti prva nositeljica. Radwanska je odustala od nastupa zbog ozljede desnog ramena, što je izazvalo nekoliko promjena u ždrijebu.

Na mjesto u turnirskom kosturu na kojem je trebala biti poljska igračica premještena je trećepostavljena Latvijka Jelena Ostapenko, koju je na njezinoj prijašnjoj poziciji u ždrijebu zamijenila Giorgi. Umjesto Talijanke, Vekić je tako dobila novu suparnicu, Belgijku Flipkens, koja će biti deveta nositeljica.

Hrvatsko-belgijski dvoboj prvog kola na rasporedu je u ponedjeljak na kraju dana. Donna i Flipkens igrat će šesti meč programa koji počinje u 10 sati, a bit će druge u poslijepodnevnom dijelu koji neće početi prije 18:30, s ogledom Kristyne Pliškove i Heather Watson u tom terminu.

Vekić je do sada jednom igrala protiv 30-godišnje Belgijke, uz poraz s 2:6, 6:2 i 6:2 u listopadu 2013. u prvom kolu na dvoranskoj tvrdoj podlozi Linza.