Pojačanje na umaškom popisu, dolazi 13. tenisač svijeta

0
62
David Goffin
David Goffin (fotografija: Dana Anders)

Skorašnje 28. izdanje Plava laguna Croatia Opena u Umagu bit će obogaćeno zvučnim pojačanjem na popisu igrača. Na najstarijem i trenutno jedinom hrvatskom ATP turniru zaigrat će Belgijac David Goffin, trenutno 13. tenisač svijeta, koji će u tjednu od 17. do 23. srpnja prvi put biti u akciji na zemljanim terenima Stella Marisa.

Goffin će dobiti pozivnicu za glavni turnir, a nastup u Umagu trebao bi mu pomoći u povratku u formu nakon što se oporavi od ozljede desnog gležnja pretrpljene u trećem kolu Roland Garrosa. Prvi belgijski reket će zbog ozlijeđenog gležnja propustiti ovogodišnji Wimbledon, koji počinje za 10 dana, a s obzirom na prisilnu stanku koja još traje, debitantski nastup u Stella Marisu očekuje gladan tenisa i s puno veselja.

– Želio bih zahvaliti direktoru turnira Lawrenceu Frankopanu i timu u Umagu jer su mi pružili priliku da prvi puta u svojoj profesionalnoj karijeri nastupim u Hrvatskoj. Čuo sam brojne sjajne stvari o turniru u Umagu i jedva čekam iskusiti ih i sam ovoga srpnja – kazao je 26-godišnji belgijski igrač.

Lawrence Frankopan
Direktor Frankopan vrlo zadovoljan ovogodišnjim programom u Umagu (fotografija: Dana Anders)

Goffin će obogatiti igrački popis na kojem su, među ostalima, Gael Monfils, branitelj naslova Fabio Fognini i Borna Ćorić, glavni ovosezonski hrvatski adut u Umagu. Potvrda Belgijčeva dolaska dodatno je razveselila direktora Lawrencea Frankopana, kao i Gorana Ivaniševića, koji je godinama uz najstariji hrvatski ATP turnir.

– Činjenica da smo uspjeli privući nekoga poput Davida predstavlja sjajnu vijest za naš turnir. Poznajemo se već dugi niz godina i naš je odnos uvijek bio fantastičan. Iznimno je nadaren, a teniski ga svijet obožava zbog lakoće kojom igra, ali i njegova besprijekornog sportskog ponašanja. On je kruna ovogodišnjeg turnira u Umagu koji će zasigurno biti spektakularan – istaknuo je Frankopan.

Goran Ivanišević
Goran Ivanišević najavljuje puno dobrog tenisa u umaškom Stella Marisu (fotografija: Dana Anders)

– Umag ove godine zaista ima nevjerojatnu širinu koja garantira sjajan tenis svih sedam dana turnira. Goffin je jedan od najuzbudljivijih igrača na Touru. Uz njega, Monfilsa, Fogninija, Ćorića i sve ostale, gledatelje očekuje jedan od najboljih turnira u posljednjih 10 godina – najavio je Ivanišević što nas sve čeka za manje od mjesec dana na zemljanim terenima Stella Marisa.

Uz Goffina, najstariji hrvatski ATP turnir otprije ima dvojicu vlasnika pozivnica, hrvatske adute Ivana Dodiga i Franka Škugora. Za sve koji žele izbliza pratiti ovogodišnje mečeve, ulaznice su već u prodaji, s mogućnošću nabave putem interneta.