Pecotić bez puno šansi, Marcan i Šančić slavili

0
51
Dino Marcan
Dino Marcan (fotografija: Dana Anders)

Matija Pecotić doživio je poraz na početku puta u kvalifikacijama Wimbledona. Ljevoruki 27-godišnji hrvatski adut je na startnoj prepreci na londonskoj travi sa 6:2 i 6:2 izgubio od Japanca Tatsume Ita, 181. tenisača svijeta.

Dino Marcan i Antonio Šančić pobrinuli su se za bolje vijesti u prvom kolu kvalifikacija muških parova, Dino u drugopostavljenoj kombinaciji s Austrijancem Tristan-Samuelom Weissbornom, a Antonio s Francuzom Hugom Nysom, s kojim je treći nositelj.

Marcan i Weissborn proslavili su 6:1 i 6:4 protiv Dariana Kinga s Barbadosa i Kanađanina Petera Polanskog. Za ulazak u glavni ždrijeb nedostaje još jedan korak, a hrvatsko-austrijski dvojac pokušat će ga napraviti protiv šestih nositelja, Nijemca Kevina Krawietza i Slovaka Igora Zelenaya.

Nys i Šančić su na startu sa 6:3 i 6:4 nadjačali Britance Liama Broadyja i Edwarda Corrieja, koji su zaigrali s pozivnicom. U finalu kvalifikacija na putu će biti srpsko-talijanski par Ilija Bozoljac/Flavio Cipolla.

U utorak će svoje prve mečeve odigrati Petra Martić i Jana Fett, hrvatske predstavnice u ženskim kvalifikacijama. Petra će u prvom kolu ići na Turkinju Basak Eraydin (195.), a Janu čeka 18-godišnja Amerikanka Sofia Kenin (165.).

Wimbledon, tenisači, kvalifikacije, prvo kolo:
Ito (Japan) – Pecotić (Hrvatska) 6:2, 6:2

Tenisači, parovi, kvalifikacije, prvo kolo:
Marcan/Weissborn (Hrvatska/Austrija, 2) – King/Polansky (Barbados/Kanada) 6:1, 6:4
Nys/Šančić (Francuska/Hrvatska, 3) – Broady/Corrie (Velika Britanija, WC) 6:3, 6:4