Pavića i Venusa prekinuo mrak, Dodig i Jurak ispali

0
30
Mate Pavić i Michael Venus
Mate Pavić i Michael Venus (fotografija: Dana Anders)

Iako su započeli svoj meč u poslijepodnevnim satima, Mate Pavić i Michael Venus u ponedjeljak nisu priveli kraju nastup u osmini finala parova u Wimbledonu. Vraćajući se poslije dva seta zaostatka, 16-postavljeni hrvatsko-novozelandski dvojac došao je do 3:6, 6:7(3), 6:4, 6:4 i 13:13 protiv trećih nositelja Jamieja Murraya i Brune Soaresa, ovogodišnjih pobjednika Australian Opena, a uoči 27. gema petog seta meč je prekinut zbog mraka. Prije prekida, igralo se četiri sata i 51 minutu.

Britansko-brazilski par ispustio je dva seta prednosti, a pored toga, i vodstvo od 5:3 u odlučujućoj dionici meča, s meč-loptom na servisu u narednom gemu. Pavić i Venus izvukli su i još jednu meč-loptu, na servisu u posljednjem gemu prije prekida, za poravnanje na 13:13 u petom setu.

Hrvatsko-novozelandski par ponovno će biti u akciji u utorak, a za razliku od njih, u ždrijebu više nema petih nositelja Ivana Dodiga i Marcela Mela, finalista Wimbledona iz 2013. godine. Hrvatsko-brazilska kombinacija je u osmini finala sa 7:6(3), 7:6(5) i 6:3 izgubila od 11. nositelja, Južnoafrikanca Ravena Klaasena i Amerikanca Rajeeva Rama.

Darija Jurak i Anastasia Rodionova nisu prošle drugo kolo ženskih parova. Hrvatsko-australska kombinacija je na drugoj prepreci sa 6:4 i 6:1 pala u ogledu s Britankom Johannom Kontom i Amerikankom Marijom Sanchez.

Jurak i Rodionova time su doživjele prekid pozitivnog niza započetog na putu do naslova na travi Eastbournea, u tjednu prije Wimbledona.

Wimbledon, tenisači, parovi, osmina finala:
J. Murray/Soares (Velika Britanija/Brazil 3) – M. Pavić/Venus (Hrvatska/Novi Zeland, 16) 6:3, 7:6(3), 4:6, 4:6, 13:13, prekid zbog mraka
Klaasen/R. Ram (Južnoafrička Republika/SAD, 11) – Dodig/Melo (Hrvatska/Brazil, 5) 7:6(3), 7:6(5), 6:3

Tenisačice, parovi, drugo kolo:
Konta/Sanchez (Velika Britanija/SAD) – Jurak/An. Rodionova (Hrvatska/Australija) 6:4, 6:1