Pavić spasio šest meč-lopti, Kekez bez nove pobjede

0
28
Ante Pavić
Ante Pavić (fotografija: Dana Anders)

Ante Pavić proslavio je pobjedu u napetom četvrtfinalu 15 tisuća američkih dolara bogatog Futuresa u talijanskoj Reggio Emiliji. Ante je nastavio niz započet u kvalifikacijama s 3:6, 7:6(2) i 7:6(8) protiv domaćeg aduta Roberta Marcore, 710. tenisača svijeta, protiv kojeg je izvukao šest meč-lopti u odlučujućem setu.

Marcora je u trećoj dionici meča vodio s 5:3, a nakon propuštenog servisa za pobjedu, nije iskoristio 0:40 na Pavićevu servisu kod zaostatka od 5:4. Hrvatski adut je preostale tri meč-lopte spasio u ‘tie-breaku’, u kojem je Talijan vodio sa 6:4 i 7:6.

Ante se izvukao iz neugodne situacije i ranije u dvoboju, u drugom setu, u kojem je gubio s 4:2.

Poslije slavlja u meču koji je trajao malo kraće od tri sata, Pavićev sljedeći izazov bit će polufinale protiv jačeg iz četvrtfinalnog sudara osmopostavljenog Čeha Zdeneka Kolara i drugog nositelja, Nijemca Yannicka Madena.

Duje Kekez nije došao do četvrtfinala 15 tisuća dolara vrijednog Futuresa u Antalyji. Nakon prolaska dva kola u kvalifikacijama i slavlja na startu glavnog turnira, Duje je u osmini finala u Turskoj s 2:6, 7:5 i 6:2 izgubio od četvrtog nositelja, Španjolca Roberta Ortega-Olmeda (368.).

Španjolski tenisač pronašao je put do preokreta nakon glatkog gubitka prvog seta. U drugoj dionici stekao je ključnu prednost ‘breakom’ kod 5:5, jedinim u tom setu, dok je u odlučujućoj dionici sve riješio s dva ‘breaka’ u bijegu do 5:1.