Pavić i Venus praznih ruku u nastavku, Dodig i Mirza propustili četiri meč-lopte

0
23
Mate Pavić i Michael Venus
Mate Pavić i Michael Venus (fotografija: Dana Anders)

Utorak nije bio sretan parovima s hrvatskim adutima u Wimbledonu. Od turnira su se oprostili Mate Pavić i Novozelanđanin Michael Venus, koji su izgubili u nastavku svojeg nastupa u osmini finala, dok su Ivan Dodig i Sania Mirza zaustavljeni na početku puta u mješovitim parovima, s propuštene četiri meč-lopte u trećem setu.

Nakon prekida zbog mraka večer ranije kod 13:13 u petom setu, 16-postavljeni Pavić i Venus su među posljednjih 16 u muškim parovima sa 6:3, 7:6(3), 4:6, 4:6 i 16:14 pali u ogledu s trećim nositeljima, Britancem Jamiejem Murrayem i Brazilcem Brunom Soaresom, ovogodišnjim pobjednicima Australian Opena. Murray i Soares osigurali su prolazak u četvrtfinale ‘breakom’ u posljednjem gemu meča, dovršivši posao nakon sveukupno pet sati i dvije minute igre.

Dodig i Mirza nisu prošli drugo kolo mješovitih parova. Prvopostavljena hrvatsko-indijska kombinacija bila je slobodna na startu, a prvi nastup donio im je poraz u tri seta, s 4:6, 6:3 i 7:5 u korist britanskog para Neal Skupski/Anna Smith. Britanski dvojac je u dolasku do pobjede nadoknadio zaostatak od 5:3 u trećem setu, s četiri spašene meč-lopte na tom putu.

Prvopostavljeni par imao je 40:30 i dvije prednosti na servisu za pobjedu kod 5:3, a gem potom Skupski i Smith izvukli su se i nakon 30:40 na vlastitom servisu.

Wimbledon, tenisači, parovi, osmina finala:
J. Murray/Soares (Velika Britanija/Brazil, 3) – M. Pavić/Venus (Hrvatska, 16) 6:3, 7:6(3), 4:6, 4:6, 16:14

Mješoviti parovi, drugo kolo:
N. Skupski/Smith (Velika Britanija, WC) – Dodig/Mirza (Hrvatska/Indija, 1) 4:6, 6:3, 7:5