Pavić i Austrijanac bez nove pobjede, prve nositeljice jače od Jurak i Australke

0
14
Mate Pavić
Mate Pavić (fotografija: Dana Anders)

Mate Pavić i Darija Jurak nisu došli do četvrtfinala parova na ATP Masters 1000 i WTA turniru kategorije Premier 5 na zemlji Rima. Mate je u osmini finala doživio poraz u suradnji s Austrijancem Oliverom Marachom, dok je Darija izgubila na drugom ovotjednom koraku s australskom predstavnicom Anastasijom Rodionovom.

Marach i Pavić su među posljednjih 16 na muškom turniru pali sa 6:3 i 6:4 u korist šestih nositelja, Južnoafrikanca Ravena Klaasena i Amerikanca Rajeeva Rama. Južnoafričko-američki par slavio je s dva ‘breaka’ u meču, po jednim u svakom setu.

Jurak i Rodionova nisu priredile iznenađenje u osmini finala ženskih parova. Prvopostavljene Ruskinje Jekaterina Makarova i Jelena Vesnina prošle su sa 6:4 i 6:4, s obavljenim najvažnijim dijelom posla bijegom do 5:2 u obje dionice meča, oba puta s dva ‘breaka’ prednosti. Hrvatsko-australska kombinacija se u nastavku oba seta nije vratila u egal.

Darija Jurak
Jurak bez četvrtfinala ženskih parova (fotografija: Dana Anders)

Od hrvatskih aduta u parovima, u glavnom gradu Italije u akciji će biti još jedino Ivan Dodig, koji igra u osmopostavljenoj kombinaciji sa Španjolcem Marcelom Granollersom. Dodig i Granollers će u petak u četvrtfinalu tražiti pobjedu nad Amerikancima Johnom Isnerom i Jackom Sockom.

ATP Masters 1000 Rim, parovi, osmina finala:
Klaasen/R. Ram (JAR/SAD, 6) – Marach/M. Pavić (Austrija/Hrvatska) 6:3, 6:4

WTA, parovi, osmina finala:
Makarova/Vesnina (Rusija, 1) – Jurak/An. Rodionova (Hrvatska/Australija) 6:4, 6:4