Pali i sedmi nositelji, Siegemund i Pavić na tronu US Opena!

0
51
Mate Pavić
Mate Pavić (fotografija: Dana Anders)

Surađujući s Njemicom Laurom Siegemund, Mate Pavić osladio se naslovom u mješovitim parovima na US Openu! Njemačko-hrvatska kombinacija zaključila je pohod do titule na posljednjem Grand Slam turniru sezone sa 6:4 i 6:4 u finalu protiv sedmih nositelja, američkog para CoCo Vandeweghe/Rajeev Ram.

Dolaskom do kraja, Siegemund i Pavić proslavili su prvi zajednički naslov. Ni Njemica ni ljevoruki hrvatski adut do sada nisu otišli do kraja na jednom od četiri najveća svjetska turnira u bilo kojoj konkurenciji u seniorskom tenisu, ali njujorški nastup donio im je izvrsni niz i prvu titulu na Grand Slam turniru.

Mate se s njemačkom igračicom bolje upoznao i prvi put spojio tek po dolasku u New York, a prijavili su se praktički “pet do 12” prije nego je istekao rok. Bez gubitka seta u pet mečeva na putu do naslova, pokazalo se da im je potez bio pravi.

– Nadam se da ćemo igrati i u Australiji, možda budemo brži s prijavom – osvrnuo se hrvatski igrač u obraćanju na dodjeli trofeja na Stadionu Arthura Ashea, na kojem je održano finale “miksa”.

– Bilo je lijepo igrati na Asheu. Servis za meč na kraju nije išao lako, a nadam se da nešto ovakvo možemo ponoviti i još koji put – dodao je Mate.

Njemačka igračica istaknula je da joj je odlično sjela suradnja s 23-godišnjim Splićaninom koji pomaže sa svojim jakim servisom. Sve što su napravili na putu do finala već je bilo velika stvar, ali nisu posustali ni na posljednjoj prepreci.

– Ovo mi još uvijek djeluje nevjerojatno. Pokušala sam se fokusirati samo na posao na terenu, a ne na rezultat ili bilo što drugo. Nakon posljednjeg poena bila sam vrlo iznenađena što smo došli do kraja – opisala je Siegemund poslije osvajanja njujorške titule.

US Open, mješoviti parovi, finale:
Siegemund/M. Pavić (Njemačka/Hrvatska) – Vandeweghe/R. Ram (SAD, 7) 6:4, 6:4