Napeto finale sa sretnim krajem, Pavić i Britanac najbolji u Maroku

0
32
Mate Pavić
Mate Pavić (fotografija: Jan McIntyre)

Mate Pavić došao je do svojeg šestog naslova u parovima na ATP Touru. U suradnji s Britancem Dominicom Inglotom, Mate je na posljednjoj ovotjednoj prepreci na ATP turniru iz serije 250 na zemlji marokanskog Marrakecha proslavio 6:4, 2:6 i 11:9 protiv drugopostavljenog španjolskog dvojca Marcel Granollers/Marc Lopez.

Španjolci su pali u nepunih sat i pol dugom finalu, uz rasplet u produženom ‘tie-breaku’ poslije 1-1 u setovima. Granollers i Lopez vodili su s 5:3, a nakon pet uzastopnih osvojenih poena britansko-hrvatskog para za preokret na 8:5, kraj priče dogodio se na trećoj meč-lopti novih pobjednika Marrakecha. Inglot i Pavić prvo su propustili 9:7, no potom su ponovno došli na svoje uz ključni ‘mini-break’ kod 9:9 i iskorištenu novu šansu na servisu poen kasnije.

Uspješnim završetkom puta u Maroku, Mate je proslavio svoju prvu ovogodišnju titulu u konkurenciji parova. Dosadašnjih pet naslova na Touru osvojio je igrajući s Novozelanđaninom Michaelom Venusom, s prvom turnirskom pobjedom preklani u Nici, a još četiri u protekloj sezoni, u Aucklandu, Montpellieru, Marseilleu i Den Boschu.

Mate Pavić
Pavić proslavio šestu titulu na Touru, prvu ove godine (fotografija: Dana Anders)

Marin i Tomislav Draganja u subotu su također bili u akciji u borbi za naslov, ali njihov nastup u finalu nije imao sretni rasplet. Splitski bratski dvojac je na završnom koraku na 43 tisuća eura bogatom Challengeru na zemlji talijanske Barlette sa 6:3 i 6:4 izgubio od domaćeg para Marco Cecchinato/Matteo Donati.

Talijani su slavili s jednim ‘breakom’ u prvom i još dva u drugom setu. Marin i Tomislav su u drugoj dionici nadoknadili rani ‘break’ zaostatka, vraćajući se nakon što su suparnici imali 2:1 sa servisom, ali sve je riješio ‘break’ Cecchinata i Donatija za vodstvo od 4:3. U preostala dva gema na servisu obavili su posao bez suočavanja s ‘break’-loptom.

ATP Marrakech, parovi, finale:
Inglot/M. Pavić (Velika Britanija/Hrvatska) – Granollers/M. Lopez (Španjolska, 2) 6:4, 2:6, 11:9

Challenger Barletta, parovi, finale:
Cecchinato/Donati (Italija) – M. Draganja/T. Draganja (Hrvatska) 6:3, 6:4