Mrdeža nastavila niz, Dražić brza u Maroku

0
50
tvrda podloga, reket i loptica
Fotografija: Dana Anders

Tereza Mrdeža i dalje uživa u pobjedničkoj seriji koju je započela sredinom prošlog mjeseca na putu do naslova u Santa Margheriti Di Puli. Poslije nekoliko tjedana bez nastupa, Mrdeža je uspješno krenula na još jednom ITF-ovu turniru s nagradnim fondom od 25 tisuća američkih dolara, na tvrdoj podlozi indijskog Punea, sa 6:4 i 6:4 u prvom kolu protiv tajlandske kvalifikantice Varunye Wongteanchai.

Prolaskom kraj tajlandske suparnice, 700. na svijetu, Tereza je došla do svoje šeste pobjede zaredom. Sljedeći izazov u Indiji bit će joj osmina finala protiv bolje iz ogleda petopostavljene Japanke Riko Sawayanagi i Nudnide Luangnam, još jedne Tajlanđanke koja je prošla kvalifikacije.

Mariana Dražić opravdala je očekivanja u prvom kolu 10 tisuća dolara bogatog ITF-ova turnira na zemlji Casablance, na kojemu je sedma nositeljica. Dražić je na startnoj prepreci u Maroku trebala samo 48 minuta za dolazak do 6:1 i 6:1 protiv španjolske kvalifikantice Marine Alcaide Bakari, a u osmini finala srest će se s Francuskinjom Amandine Cazeaux (945.).

Bettina Kuznini pretrpjela je uvjerljivi poraz na početku puta na 10 tisuća dolara vrijednom ITF-ovu turniru na tvrdoj podlozi grčkog Herakliona. Igrajući s pozivnicom, 18-godišnja hrvatska predstavnica pala je bez osvojena gema, sa 6:0 i 6:0 u korist Britanke Dominique Covington (1253.).