Mrdeža dominirala u Mađarskoj, Vrljić u seriji u Italiji

0
23
zemlja loptica
Fotografija: Dana Anders

Tereza Mrdeža proslavila je uvjerljivu pobjedu u prvom kolu 60 tisuća američkih dolara vrijednog ITF-ova turnira tenisačica na zemlji mađarskog Hodmezovasarhelyja. Mrdeža je na startu sa 6:1 i 6:2 nadigrala Bianku Bekefi, domaću predstavnicu s pozivnicom, 800. na WTA ljestvici.

Terezina suparnica u osmini finala bit će Rumunjka Irina Bara (208.).

Ana Vrljić probila se u osminu finala 25 tisuća dolara bogatog ITF-ova turnira na zemlji Padove. Poslije početka u kvalifikacijama, Vrljić je došla do treće pobjede u Italiji sa 6:4 i 6:2 protiv Argentinke Cataline Pelle (325.), a sljedeći izazov bit će joj ogled sa sedmopostavljenom Austrijankom Julijom Grabher (284.).

Tena Lukas doživjela je poraz u prvom kolu 60 tisuća dolara vrijednog ITF-ova turnira na zemlji Barcelone. Lukas je u Španjolskoj prošla kvalifikacije, ali na početku puta u glavnom ždrijebu naišla je na previsoku prepreku, s porazom sa 7:6(1) i 7:5 u korist Švicarke Conny Perrin (204.).

Kvalifikantica Mia Jurašić i sretna gubitnica Matea Mamić nisu došle do osmine finala 15 tisuća dolara bogatog ITF-ova turnira na zemljanim terenima Maribora. Jurašić je na prvom koraku u glavnom ždrijebu u Sloveniji sa 6:3 i 6:2 izgubila od trećepostavljene Švicarke Tess Sugnaux (449.), dok je od Mamić sa 6:2 i 6:0 bila jača peta nositeljica, Talijanka Lucrezia Stefanini (515.).