Mijačika pobjeđuje u Varšavi

0
19
zemlja loptica
Fotografija: Dana Anders

Ani Mijačika došla je do osmine finala 25 tisuća američkih dolara vrijednog ITF-ova turnira tenisačica na zemlji Varšave. Poslije dva dobivena meča u kvalifikacijama, Ani je bila uspješna i na početku puta u glavnom ždrijebu u Poljskoj, sa 6:3 i 6:2 protiv 16-godišnje domaće predstavnice Anije Hertel, koja je zaigrala s pozivnicom.

Mijačika će se u lovu na četvrtfinale sresti s još jednom tinejdžericom, sedmopostavljenom 17-godišnjom Ukrajinkom Katarinom Zavackom, 275. na WTA ljestvici.

Tena Lukas i Ana Vrljić nisu prošle prvo kolo 25 tisuća dolara bogatog ITF-ova turnira na zemlji Lenzerheidea. Tenu je na startnom koraku u Švicarskoj sa 6:3, 3:6 i 6:2 svladala Slovakinja Lenka Jurikova (389.), dok je Anu za malo više od sat vremena sa 6:0 i 6:2 nadigrala američka kvalifikantica Chiara Scholl (461.).

Mariana Dražić rano se oprostila od ITF-ova turnira na zemljanim terenima njemačkog Kaltenkirchena, s nagradnim fondom od 15 tisuća dolara. Mariana je u prvom kolu predala Njemici Sophiji Intert u trećem setu, pri 4:6, 7:5 i 3:1 u korist 18-godišnje domaće predstavnice s pozivnicom.