Majoli slavila dan nakon slatke godišnjice, Ivanišević s pobjedom i porazom

0
66
Goran Ivanišević
Goran Ivanišević (fotografija: Dana Anders)

Iva Majoli pobrinula se za lijepu proslavu dan nakon što je prošlo 20 godina od njezina velikog naslova u Roland Garrosu. Majoli je ove sezone ponovno u akciji na pariškoj zemlji, ovog puta na turniru legendi, a u četvrtak je došla do pobjede u suradnji s Marion Bartoli.

U Parizu igra i Goran Ivanišević, koji se spojio sa Sergijem Bruguerom u konkurenciji tenisača, u dobnoj skupini iznad 45 godina. Goran i Španjolac ubilježili su po jednu pobjedu i poraz u natjecanju po skupinama.

Igrajući s Francuskinjom Bartoli, Majoli je na ženskom turniru legendi imala uspješni nastup u drugom kolu u skupini B u prvom krugu. Francusko-hrvatska kombinacija je u četvrtak sa 7:6(5) i 6:4 bila jača od Španjolke Conchite Martinez i Amerikanke Chande Rubin, čime su se Iva i Bartoli iskupile za poraz na startu natjecanja.

Iva Majoli i Marion Bartoli
Majoli u akciji u Parizu 20 godina nakon velikog naslova (fotografija: Dana Anders)

U prvom su kolu jače bile Amerikanka Tracy Austin-Holt i Belgijka Kim Clijsters, koje su slavile s 4:6, 6:0 i 10:6.

Bruguera i Ivanišević su na muškom turniru na početku puta u skupini C prvog kruga sa 7:6(2), 2:6 i 10:4 svladali australsko-američku kombinaciju Pat Cash/Michael Chang. Drugo kolo nije bilo jednako uspješno, s porazom s 3:6, 6:3 i 10:7 u ogledu s američko-francuskim parom John McEnroe/Cedric Pioline.

Sergi Bruguera i Goran Ivanišević
Bruguera i Ivanišević s po jednom pobjedom i porazom u skupini (fotografija: Dana Anders)

I Iva i Goran još imaju šansu za nastup u finalu, ali ta mogućnost ovisi o raspletu ogleda preostalih parova u skupini na kraju prvog dijela natjecanja.