Lučić-Baroni prvi put praznih ruku protiv Mladenović

0
33
Mirjana Lučić-Baroni
Mirjana Lučić-Baroni (fotografija: Dana Anders)

Mirjana Lučić-Baroni rano se oprostila od svojeg prvog ovogodišnjeg WTA turnira na crvenoj zemlji, u Stuttgartu, gdje se igra u dvorani. Vodeća hrvatska tenisačica je u Njemačkoj u prvom kolu sa 6:4 i 6:2 izgubila od francuske predstavnice Kristine Mladenović, 19. na svijetu, koju je do ovog turnira pamtila po dobrom.

Lučić-Baroni bila je jača od Mladenović u tri njihova prethodna međusobna susreta, sva tri puta u prošloj sezoni, na zelenoj zemlji Charlestona i crvenoj zemlji Madrida i Strasbourga. Novi dvoboj otišao je na stranu 23-godišnje Francuskinje poslije sata i 14 minuta igre.

Mladenović je u prvom setu prošla s tri ‘breaka’, s dolaskom do ključne prednosti oduzimanjem Mirjanina servisa kod 4:4. Vodeća hrvatska igračica je u ranijem dijelu seta dva puta nadoknađivala ‘break’ zaostatka.

Drugi set otišao je na stranu Francuskinje s pet uzastopnih osvojenih gemova nakon minusa od 2:1, bez ‘breaka’ zaostatka. Mladenović je u nastavku lomila Mirjanin servis kod 2:2 i pri vodstvu od 4:2, dok je u gemovima na vlastitu servisu obavila posao bez suočavanja s ‘break’-loptom.

Porazom Lučić-Baroni, Stuttgart je ostao i bez druge hrvatske predstavnice u lovu na bodove na njemačkoj dvoranskoj zemlji. Podsjetimo, prvo kolo donijelo je kraj puta i za Anu Konjuh, koju je svladala estonska kvalifikantica Anett Kontaveit.

WTA Stuttgart, prvo kolo:
Mladenović (Francuska) – Lučić-Baroni (Hrvatska) 6:4, 6:2