Lučić-Baroni: Ne tražim ispriku, ali bila sam pomalo prazna

0
53
Mirjana Lučić-Baroni (fotografija: Dana Anders)

Jednom kada zatvori knjigu teniske karijere, Mirjana Lučić-Baroni pamtit će ovogodišnji Australian Open po izvrsna tjedna kojima je pokazala da još uvijek može jako puno nakon što jako dugo nije bila na tako velikoj sceni. Igrajući svoje prvo polufinale u pojedinačnoj konkurenciji na Grand Slam turnirima poslije Wimbledona 1999., Mirjana nije imala rješenje za raspoloženu Serenu Williams, ali put kojim je u Melbourneu prošla donio je previše pozitivnih stvari da bi je kraj ostavio tužnom.

Lučić-Baroni bi se u ponedjeljak trebala naći na 29. mjestu na svijetu, s novim najboljim renkingom u karijeri. Uz igru kakvu je pokazala na putu do polufinala, pogled prema dolazećim izazovima bit će pun optimizma uoči nastavka sezone.

U četvrtak nije išlo do novog koraka, drugopostavljena Amerikanka pokazala je previše.

– Bio je to fantastični Serenin meč. Servirala je nevjerojatno, igrala je jako dobro od prvog poena. Kada igra tako, nije lako protiv nje – kazala je Mirjana na susretu s novinarima nakon polufinala.

– Ne tražim ispriku, ali bila sam pomalo prazna, išlo je teško. Ne znam kako je to izgledalo, znam da se sve dogodilo brzo, ali zbilja sam se trudila vratiti se u igru – dodala je Lučić-Baroni, ističući da je zadatak ovog puta jednostavno bio previše zahtjevan.

Mirjana odala priznanje suparnici (fotografija: Dana Anders)

– Protiv Serene ne možeš dozvoliti samoj sebi da budeš korak prespora, korak nedovoljno spremna, da ne budeš na pravom mjestu i da ne budeš moćna i jaka. Njezina predstava bila je previše dobra – odala je Mirjana priznanje svojoj suparnici, čiju je izvedbu nazvala šampionskom.

Dan nakon četvrtfinalne pobjede nad Karolinom Pliškovom koja je značila jako puno, 34-godišnjoj Hrvatici ne bi bilo jednostavno ni da je Williams odigrala slabije. Iako Mirjana nije tražila opravdanje što otpor nije bio jači, nije nedostajalo ozbiljnih prepreka, uključujući i bolni mišić lijeve noge.

– Jučer je bilo emotivno prilično iscrpljujuće, bilo je stvarno nevjerojatno. Tjelesno, svaki dan što sam igrala bilo je teško zaliječiti nogu, bilo je teško napraviti bilo što.

Zaključak dva tjedna u Melbourneu sveukupno je bio vrlo pozitivan, ne samo zbog polufinala singla, već i zbog dolaska do četvrtfinala parova. Poslije pobjede nad Pliškovom stiglo je puno čestitki i poruka o Mirjaninoj inspirativnoj povratničkoj priči, a s novim najboljim renkingom, dolazeći turniri bit će jednostavniji, bez potrebe da se za glavni ždrijeb bori kroz kvalifikacije.

Završetak četvrtfinala ostat će u pamćenju (fotografija: Dana Anders)

Drugo polufinale na Grand Slam turnirima olakšat će posao u nastavku godine, a gledajući unatrag, Lučić-Baroni je kao osobito upečatljivi trenutak izdvojila završetak četvrtfinalnog susreta s Pliškovom.

– Na prvom mjestu bit će njezin forhend u mreži, kada mi je u glavu ušlo – Bože, ponovno sam u polufinalu. Te dvije sekunde s nevjericom da se to događa i s dvojbom je li rezultat pravi bile su nevjerojatne. Mislim da će mi taj trenutak vjerojatno zauvijek ostati u pamćenju – zaključila je tenisačica koja je unatrag dva tjedna vratila vrijeme unatrag, podsjećajući na razdoblje kada se prvi put pojavila među velikim curama na Touru.