Lučić-Baroni krenula u obranu naslova, Vekić praznih ruku

0
96
Mirjana Lučić-Baroni
Mirjana Lučić-Baroni (fotografija: Dana Anders)

Mirjana Lučić-Baroni i Donna Vekić sinoć su bile u akciji na početku puta na 250 tisuća američkih dolara vrijednom WTA turniru u Quebec Cityju, koji se igra na već pomalo zaboravljenoj podlozi, na dvoranskom tepihu. Drugopostavljena Lučić-Baroni, koja brani naslov, prošla je skraćenim putem, dok je Vekić doživjela poraz od četvrte nositeljice.

Lučić-Baroni se na terenu zadržala samo 56 minuta, s predajom Francoise Abande, Kanađanke s pozivnicom, pri zaostatku od 6:3 i 3:1. Poslije prolaska kraj domaće predstavnice, 374. na svijetu, Mirjani će u četvrtak u osmini finala na putu biti Austrijanka Tamira Paszek (254.), koja je na startu sa 6:1 i 6:1 nadigrala ukrajinsku kvalifikanticu Katerynu Kozlovu.

Podsjetimo, Lučić-Baroni je lani na ovom turniru došla do svojeg prvog WTA naslova poslije duge “suše”, još od titule u Bolu početkom svibnja 1998. godine.

Vekić je izgubila u susretu koji je, poput Mirjaninog, također trajao kratko. Četvrtopostavljena Čehinja Lucie Hradecka (53.) ju je poslije sat vremena igre svladala sa 6:2 i 6:4, s dva ‘breaka’ u prvom i jednim u drugom setu.

Na putu do poraza, 19-godišnja Osječanka nije imala nijednu ‘break’-loptu u meču.

WTA Quebec City, prvo kolo:
Hradecka (Češka, 4) – Vekić (Hrvatska) 6:2, 6:4
Lučić-Baroni (Hrvatska, 2) – Abanda (Kanada, WC) 6:3, 3:1, predaja Abande