Ljubičićevo dodatno slavlje u Melbourneu

0
589
Marta Kostjuk
Marta Kostjuk (fotografija: Sergej Višnevskij/juniortennis.ru, izvor: Fadi Shalabi)

Osim što je kao trener bio zadovoljan zbog pobjede Rogera Federera, s kojim surađuje od početka prošle sezone, Ivan Ljubičić imao je još jedan razlog za profesionalnu sreću s tek završenog Australian Opena. Ljubičić je mogao proslaviti i naslov svoje štićenice, 14-godišnje Ukrajinke Marte Kostjuk, kojoj je menadžer, a plod suradnje je u Melbourne Parku stigao s Ukrajinkinim naslovom u konkurenciji juniorki.

Kostjuk trenutno radi s hrvatskom ekipom u kojoj je i Fadi Shalabi, a uspješni nastup na tvrdoj podlozi Melbournea zaključila je sa 7:5, 1:6 i 6:4 protiv prvopostavljene švicarske predstavnice Rebeke Masarove u subotnjem finalu. Mlada ukrajinska igračica, koja će potkraj lipnja proslaviti 15. rođendan, bila je 11. nositeljica juniorskog turnira.

Nova juniorska pobjednica Australian Opena za sada je izrazito zadovoljna suradnjom s Ljubičićem, što je otkrila i poslije dolaska do naslova u Melbourneu.

Marta Kostjuk
Nova juniorska pobjednica Australian Opena (fotografija: Sergej Višnevskij/juniortennis.ru, izvor: Fadi Shalabi)

– Jako sam napredovala, što se i osjeća. Možda najveći korak unaprijed dogodio se u svibnju kada me Ivan pozvao na 10 dana treniranja u Monte Carlu, nakon toga osvojila sam turnir drugog ranga – kazala je Kostjuk nakon subotnjeg finala, a prenijela je službena stranica WTA Toura.

– Poslije toga sam počela jače raditi na servisu, a počela sam i trenirati sve više i više. Potom sam stavila potpis na suradnju s Ivanom, radila sam u Cannesu, u Kijevu, krenulo je dobro. Trudim se trenirati jako ozbiljno – dodala je Kostjuk, kojoj je rad s hrvatskom ekipom donio i dodatnu sreću. U Melbourneu je prvi put upoznala Rogera Federera, što će joj biti još jedna lijepa uspomena s turnira na kojem je pozirala s trofejem u rukama.