Krajan: Moramo vjerovati da će se dogoditi čudo

0
60
Željko Krajan
Željko Krajan (fotografija: Dana Anders)

Iako će Hrvatska biti bez svih glavnih snaga iz prošlogodišnjih nastupa u Davis Cupu, izbornik Željko Krajan trudi se sa što više optimizma i vjere dočekati susret sa Španjolskom u ovogodišnjem prvom kolu Svjetske skupine. Malo više od dva mjeseca nakon izgubljenog finala protiv Argentine, hrvatski tenisači pripremaju se za mečeve koji nas čekaju od petka do nedjelje u dvorani Gradski vrt u Osijeku, a posao će im biti izrazito težak.

Podsjetimo, u oslabljenoj hrvatskoj momčadi bit će Franko Škugor, Nikola Mektić, Ante Pavić i Marin Draganja. Španjolcima će glavni minus biti izostanak Rafaela Nadala, koji je odustao od nastupa u Osijeku nakon napora koje je prošao unatrag dva tjedna na Australian Openu, zaključno s porazom od Rogera Federera u nedjeljnom finalu.

– Atmosfera u reprezentaciji je uvijek bila dobra i bit će tako bez obzira tko se odazvao – kazao je hrvatski izbornik Krajan nakon prvog treninga, dodajući da su ciljevi ipak drugačiji nego na početku prošle godine, kada je Hrvatska bila u jakom sastavu i s puno ambicija.

– Lani smo si zacrtali da probamo doći do kraja i stigli smo jako blizu. Ove godine, s ovakvim protivnikom kao što je Španjolska, nije lako. Znali smo već nakon ždrijebanja da će biti teško, ali sada će biti još teže jer nam se nisu odazvali najbolji igrači – istaknuo je izbornik, kojem problemi sa sastavom nisu sasvim uništili borbeni duh.

– Moramo vjerovati da će se dogoditi čudo, da pobijedimo – rekao je Krajan, spominjući da bi pritom puno značila snažna podrška s tribina.

– Mislim da se odnos navijača prema ekipi ne bi trebao mijenjati. Treba podržati igrače koje imamo, to su najbolji koje imamo na raspolaganju. Domaćini su razočarani što nemamo ekipu koju su očekivali, ali to ne treba ići na teret igračima koji su ovdje.

– Neka budu koliko god je moguće pozitivni, da navijaju kao da navijaju za Marina Čilića i Bornu Ćorića. I u ovoj situaciji nam je teško, a bez te podrške bit će nam još teže – zaključio je Krajan na početku tjedna u Osijeku.

“Svi znamo tko je Rafael Nadal”

Španjolska bez Nadala, ali i dalje vrlo snažna (fotografija: Dana Anders)

Španjolci će u dvorani Gradski vrt zaigrati bez Nadala, kojem je potreban predah nakon napora u Melbourneu. Po Krajanovoj procjeni, gostujuća momčad će zbog toga biti 20 do 30 posto slabija nego da je u punom sastavu.

– Svi znamo tko je Rafael Nadal i da je tu, vjerojatno bi bilo neupitno osvajanje dva boda za Španjolsku u njegovim pojedinačnim mečevima. No, Španjolska je i dalje vrlo jaka, i dalje je vrlo velik favorit i daleko, daleko jača od nas – kazao je hrvatski izbornik.