Krajan: Igramo isti tenis kao i oni, ako ne i bolji

0
95
Željko Krajan
Željko Krajan (fotografija: Dana Anders)

Bez svih svojih najjačih aduta, Hrvatska je gurnula Španjolsku u ozbiljne probleme u njezinoj potrazi za prolaskom u četvrtfinale Svjetske skupine Davis Cupa. Gostujuća reprezentacija stigla je u Osijek kao veliki favorit, takva uloga nije se promijenila niti nakon što je Rafael Nadal uzeo predah nakon finala Australian Opena – no, posljednji dan susreta Španjolci će dočekati u minusu, bez prostora za novi krivi korak na tvrdoj podlozi dvorane Gradski vrt.

Bilo je optimizma, bilo je i vjere, ali očekivati da će Hrvatska u nedjelju ući s vodstvom od 2-1? To je već bilo malo teže, ali Franko Škugor u prvom singlu i kombinacija Marin Draganja/Nikola Mektić u subotnjim parovima donijeli su takav rasplet poslije prva dva dana.

Na kraju subote, izbornik Željko Krajan osvrnuo se na do sada prijeđeni put u Osijeku, ističući koliko je sadašnje vodstvo neočekivano.

– Možda bismo s podsmijehom reagirali na takve analize i šanse kakve smo imali, ali moramo to prihvatiti i moramo se sabrati da je to realnost. Vodimo, u prilici smo dobiti – kazao je Krajan.

– Pokazalo se na terenu da im dečki pariraju, koliko god su na papiru po kvaliteti iza njih, ravnopravni su im u svemu. U Frankovom meču jučer i u parovima razlika u kvaliteti bila je enormna, ali moramo vjerovati da smo ovdje. Igramo isti tenis kao i oni, ako ne i bolji – dodao je hrvatski izbornik, koji u nedjelju ponovno računa na Škugora, a dođe li do odlučujućeg petog meča, sve bi bilo otvoreno.

Franko će se posljednjeg dana s početkom u 15 sati sresti s Robertom Bautistom Agutom, dok bi, po sadašnjoj nominaciji, pri potencijalnih 2-2 igrali Ante Pavić i Pablo Carreno Busta.

– Moramo vjerovati da publika sutra može nositi i Franka i u zadnjem meču koga god da stavim na teren, da će biti presudan faktor koji smo očekivali. Pokazalo se da je definitivno jedan od presudnih faktora – zaključio je izbornik, zadovoljan podrškom s tribina u osječkom Gradskom vrtu.