Konjuh slavila u ‘trileru’, s pet spašenih meč-lopti do polufinala

0
25
Ana Konjuh
Ana Konjuh (fotografija: Dana Anders)

Ana Konjuh došla je do pobjede u uzbudljivom četvrtfinalnom dvoboju na WTA turniru na travi Den Boscha, s nagradnim fondom od 250 tisuća američkih dolara. Petopostavljena hrvatska igračica probila se u polufinale u Nizozemskoj sa 6:3, 6:7(4) i 7:6(10) protiv Ruskinje Jevgenije Rodine, 80. na WTA ljestvici, protiv koje je spasila pet meč-lopti u ‘tie-breaku’ trećeg seta.

Rodina je pet puta bila poen do pobjede, dvaput sa servisom, ali Ana ju je ostavila praznih ruku u dva sata i 35 minuta dugom dvoboju. Poslije pet spašenih meč-lopti, 19-godišnja Dubrovčanka stekla je ključnu prednost u odlučujućem ‘tie-breaku’ dolaskom do ‘mini-breaka’ kod 10:10, a potom je iskoristila svoju prvu meč-loptu.

Ana je imala priliku i za puno jednostavniji završetak posla. U drugom setu propustila je servis za pobjedu pri vodstvu od 6:5, ali kako se pokazalo, za to nije platila visoku cijenu u nastavku meča.

Konjuh će u subotu igrati u svojem drugom ovogodišnjem polufinalu, nakon što je početkom sezone stigla do finala u novozelandskom Aucklandu. U Nizozemskoj će se za reprizu tog dosega boriti s još jednom ruskom suparnicom, Natalijom Vihljancevom (74.), koja je prošla četvrtfinale sa 6:3 i 6:2 protiv domaće vlasnice pozivnice Arantxe Rus.

WTA Den Bosch, četvrtfinale:
Konjuh (Hrvatska, 5) – Rodina (Rusija) 6:3, 6:7(4), 7:6(10)