Konjuh počinje protiv kvalifikantice, smiješi se Azarenka

0
22
Ana Konjuh
Ana Konjuh (fotografija: Dana Anders)

Ana Konjuh nastavit će zagrijavanje za Wimbledon igrajući na WTA turniru na travi Mallorce, s nagradnim fondom od 250 tisuća američkih dolara. U ulozi sedme nositeljice, Ana će na startu ići na kvalifikanticu, a ako prođe, u osmini finala bio bi moguć susret s Bjeloruskinjom Viktorijom Azarenkom, koja se na ovom turniru vraća na teniske terene.

Azarenka će na Mallorci igrati prvi put nakon prošlogodišnjeg Roland Garrosa. U međuvremenu je pauzirala zbog trudnoće i rođenja sina, a u prvom kolu povratničkog turnira srest će se s Japankom Risom Ozaki.

U četvrtini ždrijeba s Konjuh i bjeloruskom povratnicom nalazi se i druga nositeljica, Latvijka Anastasija Sevastova, potencijalna suparnica u četvrtfinalu. U istoj polovici turnirskog kostura postavljene su i Francuskinja Caroline Garcia (3.) i Talijanka Roberta Vinci (6.).

Suprotnu polovicu ždrijeba predvodi prva nositeljica, Ruskinja Anastasija Pavljučenkova. Ondje se nalaze i Španjolka Carla Suarez Navarro (4.), Nizozemka Kiki Bertens (5.) i Mađarica Timea Babos (8.).