Konjuh nesretna i ozlijeđena u trileru, Radwanska u trećem kolu

0
71
Ana Konjuh
Ana Konjuh (fotografija: Dana Anders)

Ana Konjuh neće imati puno lijepih uspomena sa završetka svojeg ovogodišnjeg puta u Wimbledonu, u ogledu s trećepostavljenom Agnieszkom Radwanskom u drugom kolu. Treća tenisačica svijeta svladala je 18-godišnju hrvatsku suparnicu sa 6:2, 4:6 i 9:7, a na tom putu, izvukla je tri Anine meč-lopte u trećem setu i slavila u završnici u kojoj joj je posao bio značajno olakšan.

Konjuh je dočekala kraj dvoboja praktički na jednoj nozi, bez mogućnosti uobičajenog kretanja zbog ozljede desnog gležnja koju je pretrpjela na suparničinu servisu kod 7:7 u odlučujućem setu. Pokušavajući ostati u poenu u trku na mrežu pri zaostatku od 30:15, Ana je nagazila lopticu i iskrenula gležanj, a poslije medicinskog ‘time-outa’ i bandaže na bolnom mjestu, ostatak priče bio je praktički formalnost za treću na svijetu. Radwanska je previše iskusna da ne bi znala dovršiti dvoboj sa suparnicom koja više nije mogla dati puno.

S ozljedom i suzama zbog nesretnog kraja, 18-godišnja Dubrovčanka ostala je praznih ruku u dvoboju u kojem je nešto ranije vodila s 5:3 i imala tri meč-lopte u odlučujućoj dionici, prvu na servisu Poljakinje u devetom gemu, a još dvije na svojem servisu za pobjedu kod 5:4, kada je došla do 40:15. Treća meč-lopta samo će podcrtati koliko je malo sreće Ana imala u završnici ovog dvoboja. Kod 5:4 i 40:30 nije se ustezala potegnuti forhendom, ali loptica se odbila od vrha mreže i nije htjela preko, ostajući na njezinoj strani mreže, što je Radwansku zadržalo u igri za pobjedu.

Agnieszka Radwanska
Radwanska se izvukla, tri spašene meč-lopte na putu do trećeg kola (fotografija: Dana Anders)

Pored servisa za meč kod 5:4, Konjuh je imala i još jednu povoljnu priliku, sa servisom kod 6:5 do kojega je došla ‘breakom’ u 11. gemu. Ipak, na drugom servisu za pobjedu nije izborila novu meč-loptu.

Trenutak koji je usmjerio završnicu meča na stranu trećepostavljene Poljakinje dogodio se tri gema kasnije, a poslije ozljede, jedina nada ostaje da će se Ana što prije moći vratiti na teren.

Wimbledon, tenisačice, drugo kolo:
A. Radwanska (Poljska, 3) – Konjuh (Hrvatska) 6:2, 4:6, 9:7