Konjuh: Ne mogu biti tužna nakon svega što sam ovdje prošla

0
64
Ana Konjuh
Ana Konjuh (fotografija: Dana Anders)

Poslije juniorskih uspjeha, Ana Konjuh ostavila je za sobom prvo veliko pozitivno seniorsko iskustvo na Grand Slam turnirima. Unatrag tjedan i pol na US Openu, Ana se prvi put probila među posljednjih osam na jednom od četiri najveća, a iako je Karolina Pliškova u četvrtfinalu pokazala više, nije bilo razloga za veće razočaranje 18-godišnje Dubrovčanke.

Cjelokupna slika nastupa u New Yorku bila je pozitivna.

– Danas nisam bila na svojoj najboljoj razini, ali ona je bila prejaka. Servis joj je jednostavno izuzetno dobar, a pored toga, ušla je u pravi ritam na terenu i iskoristila je prilike koje sam joj ponudila – osvrnula se Ana na susretu s novinarima poslije meča.

– Ipak, ne mogu biti tužna nakon svega što sam ovdje prošla. Želim joj sreću, ima sjajnu sezonu i navijat ću za nju, a kada sve zaokružim, sretna sam rezultatom koji sam ostvarila. Kada sam tek stigla u New York, mogla sam jedino zamišljati da ću igrati u četvrtfinalu, turnir je bio sjajan – dodala je 18-godišnja Dubrovčanka.

Otvaranje apetita za još

Nakon poraza na posljednjem Grand Slam turniru sezone, Ana je istaknula da je zadovoljna što je ponovno potpuno zdrava. Uz nadu da će je zdravlje pratiti i dalje, pojačan je apetit za još velikih mečeva na najvećim svjetskim terenima.

– Ostvarila sam sjajan rezultat, sada znam da imam ono nešto potrebno za svjetski vrh. Veselim se novim nastupima na Grand Slam turnirima, oni su najvažniji svima nama koji igramo tenis. Uživam u njima, a sviđa mi se i pritisak – zaključila je Ana, koju će njujorško četvrtfinale pogurnuti korak do prvih 50 na svijetu, do novog renkinga karijere i statusa vodeće hrvatske tenisačice.