Konjuh nadigrala njemačku kvalifikanticu

0
29
Ana Konjuh
Ana Konjuh (fotografija: Dana Anders)

Ana Konjuh nije se dala iznenaditi u prvom kolu 250 tisuća američkih dolara vrijednog WTA turnira na travi Den Boscha. U ulozi pete nositeljice, Ana je na startnoj prepreci u Nizozemskoj sa 6:4 i 6:4 bila jača od njemačke kvalifikantice Tamare Korpatsch, 125. tenisačice svijeta.

Petopostavljena 19-godišnja Dubrovčanka prošla je prvim setom s dva ‘breaka’. Njemica se vratila u egal nakon izgubljenog servisa kod 2:2, ali presudnim se pokazao ‘break’ Konjuh za vodstvo od 4:3. Ana je u nastavku izdržala dva zahtjevna izazova na servisu, s ukupno šest spašenih ‘break’-lopti u osmom i 10. gemu, a iskoristila je svoju petu set-loptu.

U drugoj dionici Konjuh je stekla ključnu prednost oduzimanjem Njemičina servisa kod 3:3, dok u ostatku seta nije bilo puno problema. Korpatsch u drugom setu nije imala nijednu ‘break’-loptu.

Poslije uspješnog početka, Ana će ponovno biti na terenu u četvrtak u osmini finala. Srest će se s domaćom predstavnicom Richel Hogenkamp (100.), koja je prošla prvo kolo sa 6:3 i 6:3 protiv Luksemburžanke Mandy Minelle.

WTA Den Bosch, prvo kolo:
Konjuh (Hrvatska, 5) – Korpatsch (Njemačka, Q) 6:4, 6:4